Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU Splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda, tri prijetnje, pronevjera, računalna prijevara, tri oštećenja tuđe stvari, teška krađa  i dvije krađe. U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih je u jednoj nesreći vozač osobnog vozila preminuo od posljedica zadobivenih ozljeda.

Izdvajamo:

Zadobio tešku tjelesnu  ozljedu

Jučer je u bolnici pružena liječnička pomoć 26-godišnjaku zbog teške tjelesne ozljede u predjelu glave (prijelom donje čeljusti) zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju. Ozlijeđen je prije pet dana u Splitu na ulici te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Sumnjiče se za krađu cigareta

Jučer su policijski službenici I. Policijske postaje Split proveli kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom. Sumnjiči se kako je na području Splita krajem kolovoza i početkom listopada počinio četiri krađe cigareta na način da bi na pultu trgovine zatražio šteku cigareta koje bi uzeo od prodavačice i potom bi pobjegao pričinivši ukupnu materijalnu štetu  u iznosu od 1500 kuna. Podnijeto je posebno izviješće državnom odvjetništvu

Računalna prijevara

Jučer je Policijskoj postaji Makarska 23-godišnjakinja prijavila da je oštećena kaznenim djelom računalne prijevare. Naime, oštećena je putem internetskog oglasnika oglasila prodaju mobitela, nakon čega joj se obratila nepoznata osoba i dovela je u zabludu navodeći kako će kupiti mobitel i uplatiti novac a kako bi to uradila zatražila je podatke o bankovnoj kartici 23-godišnjakinje koja je te podatke potom unijela na poveznicu koju je nepoznata osoba dostavila. Oštećena 23-godišnjakinja je nakon upisanih podataka sa svoje bankovne kartice naknadnim pregledom Internet bankarstva utvrdila da je sa njenog računa isplaćen iznos novca od nekoliko tisuća kuna. U tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.

Sumnjiči se za više kaznenih djela

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom. Sumnjiči se kako je na štetu ženske osobe počinio kaznena djela Prijetnje, Tjelesne ozljede i kazneno djelo protiv spolne slobode zbog čega je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Radna nesreća

Jučer oko 14.30 sati, u mjestu Vrbovska, predio Priko, prilikom izvođenja građevinskih radova postavljanja kanalizacije djelatnik poduzeća u izvođenju radova je u jednom trenutku dok je upravljao rovokopačem zahvatio drugog djelatnika koji se nalazio u djelokrug rada radnog stroja uslijed čega ga je stražnjim dijelom prikliještio uz betonski zid. Ozlijeđeni 53-godišnji djelatnik je prevezen na ukazivanje liječničke pomoći u KB Split  gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma zdjelice, te je zadržan na daljnjem liječenju. O radnoj nesreći je odmah obaviješten nadležni inspektorat zaštite na radu. U tijeku su daljnji policijski izvidi.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button