Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, dvije teške tjelesne ozljede, dvije računalne prevare, dvije krađe, dvije teške krađe i dva požara. je šest oštećenja tuđe stvari, tri krađe i četiri požara.

U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih jedna pet s materijalnom štetom, četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog izazivanja požara na kontejnerima

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari. Naime istog se sumnjiči da  je jučer tijekom noći u  ulici Ivankova, Svetog Lovre i Gospe od Karmela na području Splita  izazvao tri požara u kojemu je zahvaćeno više  plastičnih i metalnih kontejnera za otpad. Istog se također sumnjiči da je u periodu u ulici Slanice kamenom razbio staklena klizna vrata na prodavaonici.

Policijski službenici su odmah po zaprimljenoj informaciji započeli s intenzivnim kriminalističkim istraživanjem koje je rezultiralo uhićenjem 30-godišnjaka za kojeg se sumnja da je počinio gore navedeno kazneno djelo te protiv istoga slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Sinoć oko 23.00 sati u Imotskom, prema za sada dostupnim informacijama sukobilo se više osoba te su dvije osobe zatražile liječničku pomoć, jedna osoba je zadobila tešku tjelesnu ozljedu (puknuće zuba), a jedna lakšu tjelesnu ozljedu. Na okolnosti ovoga događaja provodimo kriminalističko istraživanje.

Teška tjelesna ozljeda

Jučer oko 10.30 sati u Splitu 53-godišnjak je fizički napao 56-godišnjaka koji je zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prijelom jagodične kosti) te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Slijedi kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom.

Računalna prevara

Jučer je zaprimljena prijava oštećene kako je nakon što je postavila oglas za prodaju na internet oglasniku kontaktirana  od strane navodno zainteresiranog kupca kojem je predala svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice, radi navodne uplate. Naknadno je utvrdila da joj je s računa neovlašteno skinut iznos od oko tisuću kuna.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovaj oblik prevare, da ne daju svoje osobne podatke i podatke bankovnih kartica te kako je za uplatu novčanih sredstava dovoljno dati samo  IBAN odnosno broj računa te naziv primatelja.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, izazvao prometnu nesreću, a sve dok mu  je zbog prikupljenih negativni prekršajnih bodova poništena vozačka dozvola

Jučer na dionici ceste D-8 u mjestu Podstrana dogodila se prometna nesreća kada je 40-godišnjak upravljao osobnim vozilom koje se zaustavilo zbog kvara motora te isto napustio,  a da nije poduzeo sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo ne krene  s mjesta na kojemu je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (nije stavio ručicu automatskog mjenjača u položaj p-parkiranje i nije aktivirao ručnu-parkirnu kočnicu). Uslijed navedenog zbog blagog pada kolnika u jednom trenutku došlo je do samopokretanja automobila uslijed čega vozilo udara u teretno vozilo. U neposrednoj blizini mjesta događaja zatečen je 40-godišnji vozač osobnog automobila koje je izazvalo prometnu nesreći, alkotestiran je  i izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,85 g/kg. Također je utvrđeno kako je 40-godišnjak upravljao osobnim vozilom dok mu je vozačka dozvola proglašena nevažeća odnosno poništenom zbog prikupljenih  negativnih prekršajnih bodova.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanih u čl. 88 st. 1 u svezi čl.293 st. 1 (nepropisno napuštanje vozila pri zaustavljanju), čl.199 st. 2 (upravljanje vozila pod utjecajem alkohola) i čl. 286 st.1 (upravljanje vozilom dok je oduzeta ili ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih bodova) Zakona o sigurnosti prometa na cestama 40-godišnjak  će danas tijekom dana uz optužni prijedlog biti priveden na Općinski prekršajni sud.

Povezani članci

Back to top button