Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, četiri oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe, sedam krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, na području PU splitsko-dalmatinske u protekla 24 sata zabilježeno je šest prometnih nesreća. Četiri osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede.

Izdvajamo: 

Razbojništvo u Splitu

Jučer oko 22,20 sati za sada nepoznati muškarac ušao u ugostiteljski objekt u kojem nije bilo gostiju, nožem je zaprijetio djelatnici, nakon čega je otuđio novac. Na mjestu događaja je obavljen očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Iz stana otuđen novac

Jučer je zaprimljena prijava kako je u vremenskom periodu od 23. do 25. svibnja 2021.godine iz stana u Splitu otuđena veća količina novca. Obavljen je očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanje

Zbog nesuglasica u prometu došlo do sukoba

Jučer oko 15.20 sati u Vukovarskoj ulici u Splitu, nakon nesuglasica u prometu i verbalnog sukoba, za sada nepoznati vozač teretnog vozila fizički je napao vozača autobusa javnog gradskog prijevoza nakon čega su se obojica udaljila s mjesta događaja. Vozač je zadobio lakše tjelesne ozlijede. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Ozlijeđena mačka

Jučer je u prostorije Policijske postaje Kaštela pristupio muškarac koji je prijavio kako je dan ranije odveo veterinaru svoju mačku zbog rane na nozi. Obavljenim pregledom utvrđeno je kako je mačka ozlijeđena iz zračne puške. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Informacija

Jučer na području Splita, 19-godišnjak je s još nekoliko za sada nepoznatih osoba otuđio više vatrogasnih aparata iz ormarića u stambenim zgradama koje su nakon toga ispraznili na javnom mjestu i odbacili. Protiv njega biti će nadležnom ODO-u Split biti podneseno prijava vezano uz kazneno djelo Teška krađa iz članka. 229 st.1. KZ-a. Pronađeno je sedam vatrogasnih aparata koji će biti vraćeni vlasnicima. Istraživanje se nastavlja.

Također, utvrđeno je kako je drugi 19-godišnjak na javnom mjestu narušavao javni red i mir na naročito drzak način, te je svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira iz čl.16 Zakona o osobnoj iskaznici  radi čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu i uz prijedlog je odveden na sud.

Narušavali javni red i mir

Sinoć oko 21 sat u ulici Zagorski put u Splitu, ispred trgovine, tri muškarca koja su se nalazila u vidno alkoholiziranom stanju narušavala su javni red i mir , na naročito drzak i nepristojan način, tako što su se međusobno fizički i verbalno sukobili i međusobno su se vrijeđali pogrdnim riječima. Policijski službenici su nakon zaprimanja dojave,  na mjestu događaja zatekli sve sudionike koji su dovedeni u službene prostorije i zadržani do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Osobe su odbile ponuđenu liječničku pomoć. Slijedi kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Povezani članci

Back to top button