Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška krađa i  dvije krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih četiri s materijalnom štetom. Dvije osobe su teže, a četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Zaplijenjeno skoro pola kilograma speeda

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i  prometa drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja 4. prosinca obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje navedeni koristi na splitskom području. Tom prilikom su pronađena i oduzeta tri PVC paketića s ukupno  479 grama droge  speed.  Uz kaznenu prijavu predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za džepne krađe

Policijski službenici I. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjkainjom. utvrđena je sumnja da je na području centra grada Splita  od kolovoza do listopada 2021. g. počinila ukupno pet krađa. Tom prilikom je otuđila više novčanika iz  torbica i ruksaka, a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na više od 21 tisuće kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju  protiv nje je podneseno posebno  izvješće u svezi navedenih krađa nadležnom državnom odvjetništvu .

Sumnjiči se za provalu u Solinu

Policijski službenici PP Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom koja se sumnjiči da je tijekom 10./11. studenog   provalila u skladište prodavaonice u Solinu.  Tom prilikom je otuđen novac i  cigareta, a počinjena  materijalna šteta se cijeni na oko 25 tisuća kuna. protiv nje je podneseno posebno izviješće u svezi kaznenog djela teške krađe nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometna nesreća u Solinu

Jučer oko 13,15 sati  u ulici kneza Trpimira u Solinu došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila kojom prilikom je jedno vozilo izletjelo izvan kolnika i udarilo u zid i ozlijeđen je 84-godišnji vozač  kojemu su konstatirane teške i po život opasne ozljede, te je hospitaliziran u splitskoj bolnici.

Provala u kiosk

Dana 4.prosinca 2021. nepoznati počinitelj provalio je prostor trafike u Vinkovačkoj ulici. Tom prilikom su  otuđene razne cigarete i novac, a počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 27 tisuća kuna. Policijski izvidi su u tijeku .

 Traže se očevici prometne nesreće u Splitu

Dana 05.12.2021 godine oko 19,40 sati u Splitu, na kolniku Vukovarske ulice ( nasuprot kbr. 75A)  dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do naleta osobnog automobila Ford Fusion na pješaka koji je u prometnoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede i nakon pružene liječničke pomoći je pušten na kućnu njegu.

Molimo  očevice ove prometne nesreće  da se jave u Postaju prometne policije Split, Put Plokita 81 osobno ili na brojeve telefona  021/  504 010  ili 504 036.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 474 prekršaja od čega izdvajamo 66 za alkohol, 147 za prekoračenje  brzine, 38 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 9 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 7 zbog zabrane upravljanja i 15 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirana su  i tri prekršaja koje su počinili recidivisti.

Evidentirano je 13 prometnih nesreća od kojih su  osam s ozlijeđenim osobama. Tri osobe su teže ozlijeđene, a deset osoba je lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Back to top button