Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo,  dvije prijetnje, računalna prijevara, dva oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i  jedna krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća, u jednoj nesreće četiri osobe lakše su ozlijeđene.

Izdvajamo:

Razbojništvo u trgovini

Sinoć, nekoliko minuta prije 21 sat, u trgovini u Splitu maskirana osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila novac. Na mjestu događaja je obavljen očevid i provodi se kriminalističko istraživanje.

Nadzor i kontrola prometa

Na području Splita jučer, 10. siječnja 2023.godine u vremenu od 09 do 13 sati proveden je nadzor i kontrola cestovnog prometa na području Splitsko-dalmatinske županije. Ukupno je obavljena kontrola nad 69 vozača, od čega 62 osobnih vozila, 4 motocikla i 3 mopeda. Evidentirano je i sankcionirano 65 različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega 10 prekršaja vozača prema pješacima, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja koji su počinili pješaci.  U četiri slučajeva vozači su kažnjeni jer su upravljali neregistriranim vozilom, a u tri zbog tehničke neispravnosti vozila. 

Priveden pritvorskom nadzorniku zbog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i Protupravne naplate u pokušaju

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta i Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim muškarcem. Naime, nakon što je Policijska postaja Trogir u nedjelju 08. siječnja 2023.godine zaprimila dojavu da su dvojica muškaraca oko 23:00 sata na području Trogira prišla osobnom vozilu, te muškarcu koji se u njemu nalazio uputili prijetnje držeći vatreno oružje, a sve u cilju naplate novčanog iznosa.

Policijski službenici su  nakon zaprimanja informacije započeli intenzivno kriminalističko istraživanje. Jučer je pronađen i u službene prostorije doveden 38-godišnji muškarac. U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga državnog odvjetništva  obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi i policijski službenici su pronašli dva plinska pištolja, zračna puška i laka strojnica  s pripadajućim spremnikom s 26 komada streljiva. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 38-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Protupravna naplata u pokušaju i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Uz kaznenu prijavu 38-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button