Vijesti

Policijski bilten SDŽ

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom koji je u petak, 14. listopada, zatečen na ulici s drogom speed ukupne težine 84,4 g kada je i uhićen. U sklopu istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Splitu obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi u Splitu te je pronađeno i oduzeto 265 g speeda, 5,2 g kokaina i digitalna vaga za precizno mjerenje. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama predan je pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Hvar proveli su kriminalističko istraživanje nad

53-godišnjakom koji je na ulici zatečen u preprodaji paketića sa 0,8 g heroina i bočicom heptanona od 10mg/ml 56-godišnjaku. U sklopu istraživanja koje je provedeno nad 53-godišnjakom isti je dragovoljno iz kuće i prostora koje koristi predao 6,3 g kokaina,  6,1 g heroina, 10,4 g konoplje, i jedan grumen heroina mase 0,7 g. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama predan je pritvorskom nadzorniku. Protiv 66-godišnjaka je podnijet Optužni prijedlog sukladno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Sumnjiče se za nanošenje teške tjelesne ozljede

Policijski službenici I. Policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom. Sumnjiči se da je dana 30. rujna ove godine u Splitu, na Matejušci fizički napao 18-godišnjaka i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma donje čeljusti, a o čemu smo već izvijestili. Podnijeto je posebno izviješće državnom odvjetništvu.

Nadalje, Policijski službenici Policijske postaje Brač proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom. Sumnjiči se da je dana 10. listopada u mjestu Milna u kući fizički napao i nanio teške tjelesne ozljede 59-godišnjaku. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda predan je pritvorskom nadzorniku.

Drska krađa

U subotu, 15. listopada, oko 13.00 sati u Splitu u Palmotićevoj ulici, u hodniku zgrade mlađi muškarac je prišao 80-godišnjakinji i s vrata joj otrgnuo zlatni lančić. Traga se za počiniteljem.

Rezultati pojačanog nadzora u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 495 prekršaja od čega izdvajamo 63 za alkohol, 136 za prekoračenje  brzine, 41 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 25 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 za zabranu upravljanja i 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,3 g/kg.

Zabilježeno je 26 prometnih nesreća od kojih je 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile teže i osam osoba lakše tjelesne ozlijede.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button