Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su dvije prijetnje, dvije prijevare, osam  oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe, četiri krađe, neovlaštena proizvodnja i prometa drogama,  požara na brodici. U posljednja 24 sata evidentirano je dvanaest prometnih  nesreća od kojih je u sedam nesreća osam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Izdvajamo:

Tijekom kriminalističkog istraživanja oduzeta automatska puška

Policijski službenici Policijske uprave splitsko dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nasilje u obitelji i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja da se spomenuti 61-godišnjak duži vremenski period nasilnički ponašao prema članovima obitelji te je također tijekom kriminalističkog istraživanja od istog oduzeta automatska puška koju je ilegalno posjedovao s više komada streljiva. Zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela 61-godišnjaka je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Prijevara s računima

Policijska uprava splitsko dalmatinska zaprimila je prijavu poduzeća s omiškog područja koje je oštećeno za više milijunski iznos. Naime, zaposlenica u spomenutom poduzeću zaprimila je lažnu elektroničku poštu dobavljača s kojim imaju dugogodišnji poslovni odnos te u istoj je zatraženo da ubuduće uplate vrše na novi, lažni račun. U više transakcija izvršena je uplata nekoliko milijuna kuna na lažni račun na štetu spomenutog poduzeća. Na okolnosti događaja provodimo kriminalističko istraživanje

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

Otuđio novac iz prodavaonice

Jučer oko 20 sati u Splitu u prodavaonicu je ušao za sada nepoznati muškarac uzeo kasu i bacio je na pod nakon čega je iz kase otuđio novac. Na mjestu događaja izvršen očevid. Jutros je uhićena jedna osoba koja se dovodi u svezu s događajem te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje.

Požar na brodici

Dana 20. travnja 2022.godine izbio je požar na plastičnoj brodici koja se nalazila na vezu u moru. U požar je brodica djelomično izgorjela dok su na drugoj brodici koja se nalazila u blizini nagorjeli bokobrani. Slijedi vršenje očevida.

Povezani članci

Back to top button