Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Otuđena vozila vraćena vlasnicima, a muškarac prijavljen za četiri krađe

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja četiri kaznena djela Krađa.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 22-godišnjak jednom tijekom prosinca 2021 ( 19./20. prosinca)  i tri puta tijekom siječnja 2022 (18./19. siječnja, 25.siječnja i 28.siječnja ) na području Makarske otuđio četiri osobna vozila. Tijekom kriminalističkih istraživanja policijski službenici su pronašli otuđena vozila i vratili ih vlasnicima, a protiv 22-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu Split.

Sumnjiči se za počinjenje više kaznenih djela

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom  provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela krađe i teške krađe  Naime, utvrđena je sumnja da je na splitskom području  tijekom studenog i prosinca 2021. g. iz jedne trgovine otuđio kozmetiku, te iz prodavaonice otuđio veći  broj raznih naočala,  dok je  tijekom siječnja 2022. otuđio dijelove s motocikla  i  motocikl. Ukupno počinjena materijalna šteta  se cijeni na više od 60 tisuća kuna. U svezi navedenih kaznenih djela protiv njega je podnijeto  posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za krađu dijelova s radnog stroja

Policijski službenici PP Brač dovršili su kriminalističko istraživanje nad  37-godišnjakom. Sumnjiči se da je 14.siječnja 2022.g. u mjestu Novo Selo  na  Braču demontirao i  otuđio razne   dijelove s radnog stroja. Počinjena materijalna šteta se cijeni na više od  123 tisuće kuna, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe protiv  37-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom provedenim zbog sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštena proizvodnje i promet drogama. Naime, prethodno 27. siječnja 2022. na makarskom području kod nje je pronađeno i oduzeto ukupno 18,6 grama droge heroin. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju je protiv nje  podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Provala u Imotskom

Tijekom 28./29. siječnja 2022. nepoznati počinitelj provalio je u prostorije garaže u sklopu obiteljske kuće u Imotskom. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a policijski izvidi su u tijeku

Povezani članci

Back to top button