Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, tri oštećenja tuđe stvari, krađa i dva požara.

U posljednja 24 sata evidentirano je deset prometnih nesreća,  u šest prometnih nesreće šest osoba je zadobile teške, a pet osobe lakše ozlijede.

Izdvajamo:

Sumnjiči se za prijevaru sa zlatnim lančićem

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. Naime, istog se sumnjiči da je dana 01. listopada na području Splita, zajedno s još jednom zasada  nepoznatom osobom prevario 81-godišnjaka na način da  je s tla podignuo lančić i rekao oštećenom 81-godišnjaku da su ga skupa pronašli, u tom trenutku je došla druga nepoznata osoba te potvrdila da se radi o zlatnom lančiću čija je vrijednost iznosi nekoliko tisuća eura, tada je 60-godišnjak predložio da ga otkupi od njega za višestruko manji iznos na što je oštećeni  pristao. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare protiv 60-godišnjaka slijedi podnošenje prijave.

Sumnjiči se za tešku krađu ženskih torbica

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Naime, istog se sumnjiči da je tijekom rujna na području Splita dva puta izvršio provalu u prodavaonicu, odakle je otuđio ženske torbice. Procijenjena materijalna šteta iznosi oko 30 tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe 43-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Rezultati pojačanog nadzora u prometu i akcije „BRZINA/MTC“

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 427 prekršaja od čega izdvajamo 57 za alkohol, 154 za prekoračenje  brzine, 42 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 12 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 za zabranu upravljanja i 13 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,93 g/kg.
Zabilježeno je 27  prometnih nesreća od kojih je 18 s ozlijeđenim osobama u kojima jedna osoba smrtno stradala, 10 osoba je zadobilo teže, a 19 osoba lakše tjelesne ozlijede.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske u nedjelju, 09. listopada, od 14 do 18 sati je provedena akcija „Brzina/MTC/MOP“ kojom su zahvaćeni prekršaji koje čine vozači motocikala i mopeda, te prekršaji nepropisne brzine. Tijekom trajanja  akcije evidentirano je ukupno  107 prekršaja (20 vozača motocikla i mopeda) od čega  izdvajamo 62 zbog prekoračenje brzine, 5 zbog ne korištenja zaštitne kacige, 4 zbog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, 14 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 zbog tehničke neispravnosti vozila, 2 neregistrirana vozila, dva zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja pod utjecajem droga.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button