Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, dvije prijevare, računalna prijevara, tri oštećenja tuđe stvari, teška krađa, krađa i požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je devet  prometnih nesreća od kojih tri s materijalnom štetom. Tri osobe su teže, a četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Sumnjiče se za izazivanje nereda u Splitu

Nakon sukoba koji se dogodio u Splitu 16. prosinca 2022.godine, oko 12:50 sati na području Zapadne obale u Splitu, a u kojem sukobu je jedan strani državljanin zadobio lakše tjelesne ozlijede, započeto je intenzivno kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile činjenice. Policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji u cilju utvrđivanja identiteta osoba, njihovog pronalaska i provođenja kriminalističkog istraživanja.

Jučer su u službene prostorije dovedena tri muškarca koji su se povezivali s događajem. U sklopu istraživanje obavljene su i pretrage stana kojeg isti koriste. Policijski službenici Prve policije postaje Split i Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca u dobi od 26 godina, 23 godine i 22 godine. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 16. prosinca 2022.godine bili u grupi osoba koja je fizički napala skupinu navijača gostujuće momčadi, nakon čega su se dali u bijeg.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 26-godišnjak, 23-godišnjak i 22-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela Izazivanje nereda, te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja se.

Sumnjiči se za provalu

Policijski službenici I. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je 15. srpnja 2022. provalio u ugostiteljski objekt u Velebitskoj ulici u Splitu. Tom prilikom je otuđen novac i alkoholno piće, a počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 2400 kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa, protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Traže se očevici događaja

Dana 18.prosinca 2022. od ponoć do 4 sata u Splitu na raskrižju Zagorskog puta s Putem Mostina i Sarajevskom ulicom lakše tjelesne ozljede zadobio je 18-godišnjak koji je zatražio liječničku pomoć  splitskoj bolnici. Prema početnim informacijama ozlijeđen je u svojstvu pješaka.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja molimo očevice da se jave  osobno u Postaju prometne policije Split, Put Plokita 81  ili na brojeve telefone 021/ 504-036 i  504-010.

Povezani članci

Back to top button