Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, spomenuti je 19. studenoga zatečen po policijskim službenicima u blizini mjesta Vrbanj, te su tom prilikom kod njega pronađene i oduzete 3 PVC vrećice sa sadržajem 83,7 grama droge amfetamin. Nadalje, tijekom kriminalističkog istraživanja, dana 20. studenog, temeljem naloga suda izvršena je pretraga kuće na Hvaru koju koristi te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 14,7 g droge marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv 51-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Policijski službenici Policijske postaje Solin proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i 68-godišnjakom. Naime, u subotu 20. studenoga oko 11 sati zaprimljena je dojava o pucnjavi iz vatrenog oružja u mjestu Nisko. Policijski službenici odmah su izašli na mjesto događaja, te utvrdili kako nitko nije ozlijeđen niti je došlo do oštećenja imovine, dok su u službene prostorije policije priveli spomenute muškarce. Istraživanjem je utvrđeno kako je između 10 i 11 sati u mjestu Nisko 41-godišnjak ispalio u zrak više hitaca iz pištolja i automatske puške.  U sklopu istraživanja je obavljena pretraga kuće koju koristi 68-godišnjak kojom prilikom je pronađena automatska puška cal 7,62 mm s tri spremnika. Spomenuti je predao i drugo oružje koje legalno posjeduje i to pušku marke „CZ“ cal. 8,57 mm s 20 komada streljiva i pušku marke „CZ“ cal. 12 mm s 14 kom streljiva. Daljnjim postupanjem dragovoljno je policijskim službenicima predan pištolj „CZ TT“ cal. 7,62 sa spremnikom i 31 kom streljiva, lovačka puška marke „Winchester“, puška marke „IŽ“ , puška marke „ČZ“ i jedna zračna puška marke „Slavija“ koje je član obitelji legalno posjedovao. Protiv 68-godišnjaka slijedi kaznena prijava po čl. 331. st. 1. Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari Kaznenog zakona, dok protiv 41-godišnjaka slijedi podnošenje Optužnog prijedloga radi počinjenog prekršaja iz čl. 21. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Provaljeno u kontejnere za građevinski materijal

U noći 19/20. studenoga u Solinu, na prostoru gradilišta provaljeno je u metalne kontejnere u kojima se nalazio razni građevinski alat koji je otuđen. Nadalje, u vremenu od 17. do 19. studenoga provaljeno je i u građevinski kontejner u mjestu Lećevica iz kojeg je otuđen razni građevinski alat i materijal. Poduzećima u vlasništvu je pričinjena veća materijalna šteta. Policijski službenici su obavili očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje

Ozlijeđena žena u masliniku 

Jučer poslijepodne oko 15,30 sati, na Braču u mjestu Selca, 61-godišnja žena je prilikom branja maslina čula pucanj, najvjerojatnije iz lovačkog oružja, kada je odmah potom osjetila bol u predjelu noge. Pružena joj je liječnička pomoć i utvrđena lakša tjelesna ozljeda. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 416 prekršaja od čega izdvajamo 37 za alkohol, 130 za prekoračenje  brzine, 55 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 20 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 8 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Evidentirane su 22 prometne nesreće od kojih je 9 s ozlijeđenim osoba (2 osobe su teže i 10 je lakše ozlijeđeno). Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 1,78 g/kg.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button