Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je oštećenje tuđe stvari, krađa i požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih šest s materijalnom štetom. Četiri osobe su  lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Otuđen nakit

U subotu, dana 10. srpnja u Splitu u stanu u kojem se nalazila 76- godišnjakinja došle su dvije ženske osobe koje su od iste tražile hranu i vodu kojom prilikom ih je žena pustila u stan, a nakon što su otišle primijetila je da joj nedostaje nakit. Procijenjena materijalna šteta iznosi 20 tisuća kuna. Policijski izvidi su u tijeku.

U cilju sprječavanja takvih i sličnih kaznenih djela, svim građanima, a posebice starije životne dobi savjetujemo:
-Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ!
-Ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid! Ukoliko sumnjate telefonski provjerite u instituciji iz koje dolaze.
-Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima!
-Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama, te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži!
-Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila!
-Odrasli članovi obitelji koji brinete o starijim osobama, upozorite ih na opasnost i ponavljajte im ove savjete!
-Posumnjate li u nekoga ODMAH obavijestite policiju na broj 192!

Sumnjiči se za krađu parfema

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dana 09. srpnja 2021. godine dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38 godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađe. Naime istog se sumnjiči da je dana 28. i 29. lipnja iz prodavaonice otuđio više parfema, pri čemu je nastala šteta od oko 5,5 tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe protiv 38-godišnjaka će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršen očevid požara na Čiovu

Dana 11. srpnja dovršen je očevid požara na Čiovu koji je izbio u subotu te je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Na okolnosti ovoga događaja provodimo kriminalističko istraživanje.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu.  Evidentirano je ukupno 588 prekršaj od čega izdvajamo 95 za alkohol, 90 za prekoračenje  brzine, 80 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 43 za korištenje mobitela, 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 12 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 3 prekršaj zbog zabrane upravljanja.

Evidentirane su 33 prometne nesreće od kojih14 s ozlijeđenim osobama u kojima je ukupno četrnaest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Povezani članci

Back to top button