Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, teška tjelesna ozljeda, pet oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe, krađa i požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je osam  prometne nesreće od tri s materijalnom štetom. Pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Sumnjiče se za nanošenje teških  tjelesnih  ozljeda na trogirskom području

Policijski službenici PP Trogir dovršili su kriminalističko  istraživanje nad 53-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je  tijekom dana 9. srpnja zbog  nesuglasica u prometu na području Seget Vranjica tjelesno napao 51-godišnjaka i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu (glave), zbog čega je   hospitaliziran.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 53-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u  počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, policijski službenici PP Trogir su dovršili kriminalističko  istraživanje nad 59-godišnjakom koji se sumnjiči da je u večernjim satima  15. srpnja na pristaništu  u Drveniku Velikom  tjelesno napao i udario drvenim predmetom u glavu  36-godišnjaka kojemu je konstatirana teška tjelesna ozljeda.

Po dovršenom kriminalističkom  istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zadobio ozljede

U noći, 18. srpnja oko 3 sata na području Bačvica u  Splitu došlo je do sukoba nekoliko osoba kojom prilikom je 18-godišnjak  zadobio tešku tjelesnu ozljedu (lom kosti lica), te je hospitaliziran. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i  okolnosti događaja.

Sumnjiči se za prisilu  prema službenoj osobi

Policijski službenici PP Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom koji se sumnjiči da je 16. srpnja na parkiralištu u Omišu verbalno, a potom i tjelesno napao prometnog redara dok je obavljao službene poslove, nakon čega je pobjegao. Ubrzo je identificiran, te je  nad njim provedeno kriminalističko istraživanje i podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu  zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi

Pronađena marihuana

Policijski službenici PP Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom. U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja zbog nasilja u obitelji  obavljena je pretraga stana i drugih prostorije koje koristi na omiškom području. Tom prilikom su pronađene  i oduzete dvije  stabljike marihuane, te  obrani listovi i dijelove stabljike ukupno 330 grama. Protiv njega je   podnesen  optužni prijedlog  i kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje za  pokušaj razbojništva u Makarskoj

Policijski službenici PP Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom koji se sumnjiči da je 14.07.2021. u večernjim satima  u Starčevićevoj ulici u  Makarskoj  pokušao izvršiti razbojništvo u mjenjačnici  uz prijetnju „elektrošokerom“. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za pronevjeru

Policijski službenici PP Hvar dovršili su kriminalističko  istraživanje nad 51-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je u to vrijeme djelatnik udruge od travnja 2019. do ožujka 2020.g. od članova udruge primao naknade (donacije), te tako primljene uplate u gotovini zadržao za sebe, dok je fiktivno prikazao te uplate kao provedene transakcije na račun udruge, te na takav način oštetio udrugu za oko 11 tisuća kuna. Zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela pronevjera protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 530 prekršaja od čega izdvajamo 52 za alkohol, 185 za prekoračenje  brzine, 38 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 40 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 3 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 10 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 2 prekršaja zbog zabrane upravljanja.

Evidentirano je 26 prometnih nesreća od kojih 15 s materijalnom štetom. Tri osobe su teže, a osam osoba je lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button