Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je razbojnička krađa, dvije prijetnje, računalna prijevara, dva oštećenja tuđe stvari i tri krađe. U posljednja 24 sata evidentirano je deset prometnih nesreća od kojih je sedam s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže i dvije su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Pronađen heroin

Policijski službenici Prve policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom. Naime, spomenuta je dana 30.05.2022. godine u večernjim satima od strane kriminalističkih službenika zatečena s heroinom na ulici u Splitu. Uhićena je i nad njom je provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je utvrđena ukupna težina od 23,21 g pronađenog heroina. Nadalje, obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje koristi u Splitu te je pronađena i oduzeta digitalna vaga za precizno mjerenje. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama jučer je predana je pritvorskom nadzorniku.

Razbojnička krađa

Sinoć nešto prije ponoći u Podgori nepoznati je muškarac ušao u nezaključan stan u prizemlju kuće i otuđio novčanik s ispravama i novcem. Vlasnik ga je zatekao i zatražio da vrati novčanik dok je nepoznati počinitelj zaprijetio nožem i udaljio se. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakinjom. Sumnjiči  se da je u svojstvu zaposlenice hotelijerskog društva kao voditeljica računovodstva, koristeći ovlast raspolaganja poslovnim računom i ovlast raspolaganja glavnom blagajnom pribavila znatnu nepripadnu imovinsku korist za sebe i za svoje društvo čime je povrijedila dužnost zaštite imovinskih interesa društva u kojem je zaposlena. Na taj način je od ožujka 2016. pa do listopada 2020. godine s poslovnog računa hotelijerskog društva, realizirala veći broj transakcija za prebacivanje novca na svoj račun, plaćanje raznih osobnih troškova, te uzimanje novca iz blagajne društva koji nije uplatila na račun društva već zadržala za sebe. Time je počinila niz nezakonitih radnji koje imaju obilježja kaznenog djela iz čl. 246. Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i čl. 279. Krivotvorenja službene ili poslovne isprave Kaznenog zakona čime je hotelijersko društvo oštetila za iznos veći od četiri milijuna kuna.

Povezani članci

Back to top button