Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je pet prijetnji, četiri  oštećenja tuđe stvari, četiri krađe  i četiri požara.

U posljednja 24 sata evidentirano je deset prometnih nesreća od kojih šest s materijalnom štetom. Pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Sumnjiči se za  utaju poreza ili carine

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije  dovršili su kriminalističko   istraživanje nad 64-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je  ostvario obilježja kaznenog djela Utaja poreza ili carine  iz čl.256. ( st.1 i 3.) i Protupravne gradnje iz čl.212 KZ-a.

Naime, sumnjiči se da je  davanjem netočnih i nepotpunih podataka  o dohodcima ili drugim  činjenicama  za poslove za koje je ostvario značajna novčana sredstva i bio dužan plaćati porez i druga davanja  u razdoblju od 2005. do 2010. oštetio državni proračun RH za više od   1.950.000 kuna.

Nadalje se sumnjiči da je  na području Čiova protupravno izgradio dva građevinska objekta, te  do danas nije postupio po rješenju  izdanom  2020.g o uklanjanju spornih građevina.

U svezi navedenih kaznenih djela protiv njega će se podnijeti posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za Tešku tjelesnu ozljedu

Policijski službenici PP Brač dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-gopdišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda na štetu 64-godišnjaka 21. srpnja u Nerežišćima na Braču. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu predan  je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Odigrana utakmica, četiri osobe zatečene s krivotvorenom COVID potvrdom

Jučer,22. srpnja na  nogometnom stadionu Poljud u Splitu odigrana je  nogometna utakmica HNK „Hajduk“ i FC „Tobol“.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je ukupno 28 osoba, najvećim dijelom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok značajniji  događaji narušavanja javnog reda i mira i  oštećenja imovine nisu zabilježeni.

Nadalje, četiri osobe su prilikom ulaska na stadion zatečene s krivotvorenom COVID  potvrdom  te će se protiv njih zbog sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Krivotvorenje isprave podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Od 78-godišnjaka zaplijenjene stabljike  indijske konoplje

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko  istraživanje nad 78-godišnjakom  kod kojeg je prethodno na splitskom području pronađeno i oduzeto osam  zasađenih  stabljika indijske konoplje Zbog sumnje da je počinio  kazneno djelo neovlaštena proizvodnja  i promet drogama protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Prijetnja u Imotskom  

Jučer  je zaprimljena dojava da je  tijekom jutra jedna osoba uputila prijetnje odgovornoj osobi jedne ustanove u Imotskom.  Osoba je dovedena u službene prostorije policije, te se na okolnosti događaja prijetnje  provodi kriminalističko istraživanje.

Sumnjiči se za izazivanje požara

Jučer, 22.srpnja oko 16,30 sati  u mjestu Kotlenice došlo je do požara na otvorenom prostoru. Sumnja se da je požar izazvao 38-godišnjak, te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo    nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button