Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda, četiri prijetnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je deset prometnih nesreća od kojih je u jednoj nesreći jedna osobe teško ozlijeđena.

Izdvajamo:

Pronađene stabljike marihuane

Policijski službenici Policijske postaje Trogir proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom koji je dana 10. lipnja uhićen na širem trogirskom području kada je zatečen na neobrađenom zemljištu gdje su uočene stabljike marihuane. Provedenim istraživanjem se sumnjiči za uzgoj 13 komada biljki cannabis marihuane koje su pronađene na spomenutom zemljištu te je protiv njega u redovnom postupku podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama sukladno čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Napadnut na ulici

Jučer oko 17.50 u Imotskom je na ulici napadnut 19-godišnjak od strane mlađeg muške osobe koja ga je udarila u predjelu glave. Zatražio je liječničku pomoć i utvrđena mu je teška tjelesna ozljeda. Muškarac koji se dovodi u vezu s napadom je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Vozač motocikla teško ozlijeđen

Noćas oko 23.40 u Splitu, u ulici Sv. Mihovila, 24-godišnji vozač motocikla Yamaha T-Max uslijed neprilagođene brzine je sletio van kolnika i pao na zemljište dva metra ispod razine kolnika. Vozač je hospitaliziran u bolnici gdje su mu utvrđene teške i po život opasne ozljede.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu.  Evidentirano je ukupno 427 prekršaja od čega izdvajamo 90 za alkohol, 147 za prekoračenje  brzine, 40 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 23 za korištenje mobitela, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 7 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 4 prekršaja zbog zabrane upravljanja. Evidentirano je 35 prometnih nesreća od kojih devet s ozlijeđenim osobama. Osam osoba je zadobilo lakše a dvije osobe su zadobile teže tjelesne ozljede od kojih jedna životno ugrožena. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,44 g/kg na području grada Splita, dok je najveća brzina izmjerena od 151 km/h u naseljenom mjestu.

Povezani članci

Back to top button