Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijevare, dva oštećenja tuđe stvari, jedan krađa i jedan požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih je pet s materijalnom štetom. Tri sobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Ukraden brod

U vremenskom  periodu od 19. do 20. lipnja u mjestu Vranjic, sa obale mora izvršena je krađa privezanog broda (pasare) sa pripadajućim motorom. Procijenjena materijalna šteta iznosi oko 20 tisuća kuna. Na okolnosti ovoga događaja provodimo kriminalističko istraživanje.

Napao vozača  autobusa

Jučer, oko 15 sati u mjestu  Orij muška osoba je ničim izazvana vikala u prigradskom autobusu, a kad ga je 25-godišnji vozač autobusa upozorio na ponašanje i zatražio da izađe iz autobusa muškarac je fizički napao vozača autobusa  i pokidao mu košulju te bocom razbio staklo na ulaznim vratima autobusa. Policijski službenici su nedugo nakon dojave pronašli i uhitili osobu koju dovodimo u svezu s ovim događajem te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu.  Evidentirano je ukupno 586 prekršaja od čega izdvajamo 70 za alkohol, 133 za prekoračenje  brzine, 72 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 45 za korištenje mobitela, 9 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 20 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 6 prekršaja zbog zabrane upravljanja. Evidentirane su 31 prometne nesreće od kojih 14 s ozlijeđenim osobama. Petnaest osoba je zadobilo lakše a dvije osobe su zadobile teže tjelesne ozljede.

Povezani članci

Back to top button