Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU Splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, krivotvorenje isprave, dva oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i deset krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je 15 prometnih nesreća od kojih je 7 s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su teže i šest je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Kod četiri osobe na Hvaru pronađena droga

Policijski službenici Policijske postaje Hvar u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminaliteta droga od 5. do 11. kolovoza 2021.  proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe  zbog sumnje da su na području otoka Hvara počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime,  kod  29-godišnjaka je  pronađeno i oduzeto 11 PVC vrećica s ukupno 8,4 grama droge kokain, 6 PVC vrećica  ukupno 5 grama droge MDMA i jedan smotuljak s 8.3 grama droge  marihuane. Od 25-godišnjaka je  oduzeto 25 komada tableta droge extasy, dok  je  od 37 –godišnjaka oduzeto  28,4 grama droge kokain i 6 grama marihuane, a kod  35-godišnjaka su pronađena i oduzeta 2 PVC paketića s 19,6 grama droge kokain.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju  protiv svih su podnesene kaznene prijave, dok su uz prijavu 29-godišnjak, 35-godišnjak i 37-godišnjak predani policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za krađe akumulatora iz teretnih vozila

Policijski službenici Policijske postaje Solin proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom. Sumnjiči se kako je tijekom posljednja dva mjeseca na području Dugopolja otuđio ukupno 14 akumulatora iz teretnih vozila u vlasništvu poduzeća kojem je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 20 tisuća kuna. Nadalje se sumnjiči kako je u jednom slučaju pokušao otuđiti akumulator provalom u teretno vozilo. Protiv spomenutog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Provala u kuću u izgradnji

Tijekom posljednja tri dana na području Solina u mjestu Konjsko provaljeno je u kuću u izgradnji iz koje su otuđeni agregati. Vlasniku je pričinjena veća materijalna šteta. Obavljen je očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Krađe na plaži

Jučer su prijavljene tri krađe na plaži Bačvice i dvije krađe na plaži na području Makarske odnosno Tučepa. Otuđeni su novčanici, mobiteli i torbe. Policijski službenici po zaprimljenim prijavama provode kriminalističko istraživanje i tragaju za počiniteljima.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, apeliramo na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na plažu ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete.

Kako spriječiti krađe s plaže:

  • Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljajte vrijedne predmete.
  • Ukoliko na plažu dolazite biciklom, osigurajte se o krađe vežući ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.).
  • Na plažu ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno.
  • Osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja.
  • Ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti.
  • Sklonite na skrovito mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila.
  • Svoje stvari na plaži imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe.
  • Pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni.
  • Ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), a o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button