Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

 Sažetak u protekla 24 sata

U posljednja 24 sata evidentirane su dvije prometne nesreće od kojih su jedna s ozlijeđenim osobama. Jedna osoba je teže ozlijeđena.

Sumnjiči se za razbojništvo i pokušaj razbojništva

Policijski službenici II.PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godipšnjakom kojega je prethodno 5. studenog  nakon zaprimljene dojave o pokušaju razbojništva uz prijetnju plastičnim pištoljem  u zalagaonici u Splitu policijski službenik uočio u blizini mjesta događaja i uhitio. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, te je utvrđena sumnja da je osim navedenog  kaznenog  djela počinio još i  razbojništvo  kada je 27. listopada u prodavaonici   uz prijetnju nepoznatog predmeta kojega je držao u ruci od uposlenica otuđio novac. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela nadležnom državnom odvjetništvu.

Razbojništvo  u Splitu

Dana 7. studenog oko 20,50 sati u prostorije ljekarne i ulici Domovinskog rata u Splitu ušla je nepoznata osoba i uz prijetnju pištolja uposlenici otuđila novac. Policijski izvidi su u tijeku.

Sumnjiči se za pronevjeru

Policijski službenici I. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom. Sumnjiči se da je od veljače do rujna  2020. kao zaposlenik  trgovine u  Splitu  otuđio i za sebe zadržao razne dijelove ručnih alata  i strojeva. Navedenim postupanjem oštetio je trgovačko društvo za više od 107 tisuća kuna, te je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Pronevjere, nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnakonjom koji se sumnjiči da je u noći 7. studenog na području PU splitsko-dalmatinske  napao  33-godišnjeg člana obitelji  koji je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Uz kaznenu prijavu doveden je policijskom  pritvorskom nadzorniku.

 Provala u Kaštelima

Tijekom  6./7. studenog  nepoznati počinitelj provalio je u metalni kontejner u vlasništvu poduzeća u Kaštel  Lukšiću   i tom prilikom  otuđio prijenosna računala, monitore i razne aparate. Počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 114 tisuća kuna, a policijski izvidi su u tijeku.

Povezani članci

Back to top button