Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, jedno oštećenje tuđe stvari, dvije teške krađe, tri krađe, požar, računalna prijevara i trgovanje divljim vrstama.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, na području PU splitsko-dalmatinske u protekla 24 sata zabilježeno je pet prometnih nesreća, od kojih tri s materijalnom štetom. Četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo: 

Sumnjiči se da je oštetio tvrtku

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije, temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva i kaznene prijave trgovačkog društva, dovršili  su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim državljaninom Rumunjske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Tijekom provedenog kriminalističkih istraživanja utvrđena je sumnja da je 49-godišnjak, nastupajući u svojstvu ovlaštenog opunomoćenika (tehničkog savjetnika) trgovačkog društva kao naručitelja radova na projektu izgradnje, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi za drugo trgovačko društvo (glavni izvođač radova), povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa trgovačkog društva koje zastupa, tako što je u nekoliko navrata, mimo ugovora o građenju zaključenog između dva spomenuta trgovačka društva, te prekoračivši ovlasti dobivene temeljem punomoći i unatoč činjenici da je znao da su svi građevinski radovi koje je do tada izvelo drugo trgovačko društvo plaćeni, neosnovano u vidu avansnog plaćanja isplatio iznos od oko  23 milijuna kuna za radove koji su već ranije bili ugovoreni i plaćeni, na koji način je 49-godišnjak omogućio stjecanje protupravne ne pripadajuće imovinske koristi drugom trgovačkom društvu za navedeni iznos dok je za isti iznos oštetio trgovačko društvo koje je zastupao. Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela protiv 49-godišnjaka podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.

Pronađeni i oduzeti trpovi

Jučer, 30. svibnja 2021.godine policijski službenici Postaje pomorske policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Trgovanje divljim vrstama te kaznenog djela opisanog u čl.62 st. 2 Zakona o zaštiti prirode u svezi s čl.10 st. 1 Pravilnika o sakupljanju zavičajnih divljih vrsta. Naime, spomenuti 50-godišnjak zatečen je po policijskim službenicima prilikom izlaska iz mora na području Trogira sa oko 50 kilograma zaštićenih morskih organizama – trpova koji su od 50-godišnjakla oduzeti zajedno s ronilačkom opremom.

Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih Kaznenih djela protiv 50-godišnjaka podnesena kaznena prijava redovnim putem

Dovršen očevid pada lifta na Braču

Izvršenim očevidom utvrđeno je da je najvjerojatnije zbog dotrajalosti materijala došlo do pucanja spojnice koja povezuje košaru lifta i pogonski lančanik uslijed čega dolazi do pada lifta s osobama s visine od oko 4 metra i udara od betonsku podlog. O svim prikupljenim činjenicama i saznanjima izvješteno nadležno državno odvjetništvo

Povezani članci

Back to top button