Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Zlouporaba i promet drogama

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, jedno oštećenje tuđe stvari, tri teške krađe, pet krađa, te kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je trinaest prometnih nesreća, od kojih sedam s materijalnom štetom. Devet osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvojeno:

Zlouporaba i promet drogama: dvije osobe kazneno prijavljene, a jedna prekršajno

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Jučer su temeljem naloga obavili pretragu njegove obiteljske kuće na području Sinja, kojom prilikom je pronađeno 70 grama marihuane, 7 stabljika cannabis sative, rasklopni šator, trafo uređaj, dvije lampe, timer i digitalna vaga za precizno mjerenje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Osim toga, provedeno je i kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, zbog istog kaznenog djela. Sumnja se da se tijekom proteklih mjeseci bavio preprodajom droge, te da je prodao 0.75 grama osobi koju su policijski službenici 4. lipnja zatekli s navedenom količinom droge, na sinjskom području. Pretragom njegovog doma pronađene su vrećice karakteristične za pakiranje droge. Protiv 52-godišnjaka je podnesena kaznena prijava, dok je protiv druge osobe, zatečene s navedenom količinom heroina, podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

28-godišnjak osumnjičen za provalu, 39-godišnjakinja za krađu

U II. Policijskoj postaji Split je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 18. svibnja provalio u ugostiteljski objekt u Vukovarskoj ulici u Splitu, te otuđio novac u iznosu od 600 kuna.

Provedeno je i kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom, osumnjičenom da je 7. siječnja otuđila mobitel iz ugostiteljskog objekta u Dubrovačkoj ulici. Mobitel je pronađen i vraćen vlasniku.

Protiv obje osobe biti će podnesene odgovarajuće kaznene prijave.

 

Povezani članci

Back to top button