Vijesti

Policijski bilten SDŽ

Dva razbojništva u Splitu

U subotu, 28.11.2020.godine u Splitu oko 19.00 sati za sada nepoznata osoba je uz prijetnju prema uposlenoj u pekari izvršila razbojništvo te se potom udaljila. Idućeg dana, 29.11.2020.godine, također u Splitu oko 22.50 sati za sada nepoznata osoba je uz prijetnju prema uposlenoj u kiosku izvršila razbojništvo te se potom udaljila. Na okolnosti ova dva događaja provodimo kriminalističko istraživanje.

Informacija

U petak, 28.11.2020.godine zaprimili smo dojavu o oštećenju stakla na poslovnom prostoru tijekom noći dok je poslovni prostor bio zatvoren i unutra nije bilo osoba. Očevidom je utvrđeno da je do oštećenja došlo korištenjem vatrenog oružja  te da je oštećeno staklo i ormar. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 4 tisuće kuna. U tijeku kriminalističko istraživanje.

Hvale vrijedna reakcija građana

Sinoć oko 20:40 sati Postaja granične policije Imotski zaprimila je dojavu zabrinute osobe koja je izjavila kako dva dana nije vidjela svoga poznanika, te da moli dolazak policije i obavljanje provjera. Policijski službenici su odmah došli na adresu stanovanja. Utvrdili su iz razgovora sa susjedima da se osoba ne javlja iz kuće, niti odgovara na telefonske pozive. Obzirom da se iz kuće na pozive policije nitko nije odazivao, pozvani su vatrogasci uz čiju pomoć su policajci ušli u kuću. U kući je pronađen muškarac koji je bio živ, ali u izrazito lošem zdravstvenom stanju radi čega su policijski službenici odmah pozvali djelatnike hitne medicinske pomoći. Liječnik je obavio pregled osobe i odlučio da se isti preveze u bolnicu u Splitu.

Temeljem inicijative zabrinutih susjeda, žurne službe su u ovom slučaju odmah poduzele sve kako bi osobi bila pružena neophodna liječnička pomoć.  Koristimo priliku pohvaliti reakciju građana koji su zatražili naš dolazak i na taj način, nadamo se spasili ljudski život.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirana su ukupno 509 prekršaja od čega izdvajamo 204 za prekoračenje  brzine, 38 za alkohol, 97 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 27 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 7 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i  3 prekršaja zbog zabrane upravljanja. Evidentirano je 18 prometne  nesreće od kojih  7 s ozlijeđenim osobama. Devet osoba je lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button