Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Hrabri policajci spasili muškarca

Policijski službenici su jučer na području Sinja spasili muškarca koji je prijetio da će se zapaliti na javnom mjestu.

Muškarac je polio zapaljivu tekućinu i uzeo upaljač, prijeteći da će se zapaliti. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci, policajci i djelatnici hitne medicinske pomoći. Mjesto događaja je osigurano i zatražen je dolazak pregovarača specijalne jedinice policije. Međutim, načelnik Policijske postaje Sinj koji je bio na mjestu događaja započeo je s njim razgovor kako bi ga pokušao uvjeriti da odustane od namjere da se ozlijedi, slušao ga je i uporno razgovarao s njim kako bi situaciju koja se događala na javnom mjestu prekinuo, svakako pokušavajući izbjeći da bilo tko bude ozlijeđen.

Tijekom razgovora, u jednom trenutku kada je izgledalo vjerojatno da će muškarac upaliti upaljač i aktivirati požar, načelnik postaje ga je fizički savladao, a drugi policijski službenik ga je uhvatio za ruku i  oduzeo mu upaljač, te su mu način spasili život.  U događaju nisu nastupile štetne posljedice, niti je bilo tko zadobio ozljede, te je brzom reakcijom žurnih službi vrlo brzo okončana krizna situacija na terenu uz angažman načelnika policijske postaje i policijskih službenika PP Sinj.

Sumnjiče se za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

 Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad  47-godišnjakom  kod kojega je na solinskom području pronađeno i oduzeto 15 grama droge heroin, te  46-godišnjakom kod kojega je  pronađen i oduzet 1,1 gram  droge heroin. Utvrđena je  sumnja  da je  46-godišnjak  prodao  drogu heroin 47-godišnjaku  koji je drogu  nabavio s ciljem daljnje prodaje. Protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te su predani policijskom pritvorskom nadzorniku.

Također je  dovršeno kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je je na splitskom području  jednoj osobi  prodao 12 grama  droge heroin.  Tijekom  kriminalističkog istraživanja kod njega su pronađene i oduzete još  dvije PVC vrećice s ukupno 1,4 grama droge heroin. Zbog sumnje da je počinio   kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega  će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Back to top button