Vijesti

Policijski bilten SDŽ

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, četiri oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe, tri  krađe i požar.

U posljednja 24 sata evidentirane su četiri  prometne  nesreća  s materijalnom štetom.

Zaplijenjena  marihuana i speed

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod njega je u prostorijama stana koje koristi  na solinskom području pronađeno i  oduzeto  ukupno  485 grama droge marihuane i   427,3 grama droge  speed. Protiv 40-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za pokušaj razbojništva na Hvaru

Policijski službenici PP Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom. Sumnjiči se da je 18.12.2020. u večernjim satima u  prostorijama stana na  Hvaru sprejom s nadražujućom  tvari  poprskao 87-godišnjakinju, a potom  prijeteći  nožem od nje tražio novac koji mu je odbila dati nakon čega je pobjegao. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Informacija vezana uz park za pse u Splitu 3

Nakon javno objavljene informacije o mogućem postavljanju mamca-otrova u parku za pse na području Splita 3,  započeli smo s provjerom informacija i obilaskom terena. U cilju provjere iznesenih navod i utvrđivanja činjenica, policijski službenici Druge policijske postaje Split  jučer su nekoliko puta tijekom dana obišli i nadzirali navedeno područje. Zajedno s komunalnim redarom policijski službenici su izvršili obilazak parka i prostora oko parka. Tijekom zajedničkog postupanja i pregleda parka nisu pronađeni navodni mamci.

U cilju daljnjeg utvrđivanja činjenica kontaktirali smo šest veterinarskih ordinacija na području grada Splita, te je utvrđeno kako  u posljednjih mjesec dana niti jedan vlasnik kućnih ljubimaca nije zatražio liječenje ljubimca vezano trovanje na području grada Splita.

Temeljem do sada utvrđenih činjenica nismo utvrdili istinitost informacija da su na Splitu 3 u parku za pse postavljeni otrovani mamci.

Napominjemo kako do danas nismo zaprimili ni prijavu o trovanju kućnih ljubimaca na tom području.

Koristimo priliku ukazati građanima na potrebu da ukoliko uoče događaje ili negativne pojave u svojoj okolini, neka se prvo obrate policiji i podnesu prijavu, a mi ćemo poduzeti sve mjere iz sve nadležnosti i utvrditi okolnosti događaja i činjenice.

Rezultati akcije „Faktori rizika“

Jučer,13.siječnja 2021. na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske od 12 do 17 sati   provedena je  akcija u prometu „Faktori rizika“. Tijekom akcije evidentirano je ukupno 209 prekršaja od kojih se na neprilagođenu brzinu odnosi 122,  nekorištenje sigurnosnog pojasa- 37, korištenje mobitela u vožnji – 12, alkohol  – 1, nepropisno pretjecanje  -10, te  neregistrirano vozilo – 5.

Povezani članci

Back to top button