Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je  oštećenje tuđe stvari i požar.

U posljednja 24 sata evidentirane su dvije  prometne  nesreće  s materijalnom štetom.

Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog prijevare

Dana 15.01.2021.godine policijski službenici Prve policijske postaje Split zaprimili su prijavu 59-godišnjakinje koju je prethodno istoga dana kontaktirala nepoznata osoba te joj se predstavila kao službenik koji sumnja da je novčani iznos koji posjeduje u banci krivotvoren te da ga treba dignuti s računa i donijeti kući. Postupajući po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su dana 16.01.2021.  godine uhitili dvije osobe koje dovode u svezu s ovim događajem. Nakon provedenog kriminalističkog, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara u pokušaju 52-godišnjak i 54-godišnjak su dana 17.01.2021. godine uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prijevare  kako ne bi postali žrtve kaznenih djela, a ukoliko vas nepoznata osoba traži da predignete novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne predižite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj bez odgode prijavite policiji.

Sumnjiči se za razbojništvo

Dana 15.01.2021.godine policijski službenici Općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva. Naime, istog se sumnjiči da je dana 02.01.2021. godine izvršio razbojništvo u prodavaonici u ulici Visoka uz prijetnju nožem. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Razbojništvo

U Prugovu, 15. siječnja 2021.  za sada nepoznata osoba ušla je u prostorije prodavaonice i uz prijetnju pištoljem od uposlene otuđila novac, nakon čega se udaljila. Na mjestu događaja izvršen očevid. U tijeku kriminalističko istraživanje.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom proteklog vikenda  provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano  je ukupno 583 prekršaj od čega izdvajamo 28 za alkohol, 144  za prekoračenje  brzine, 94 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 37 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom i 17 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirano je trinaest prometnih nesreća od kojih  šest   s ozlijeđenim osobama.  Jedna osoba je teško, a šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button