Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška krađa, krađa i dva požara na građevinskim objektima.

 Tri osobe prijavljene zbog počinjenja većeg broja razbojništava 

U subotu, 23. siječnja 2021. u  večernjim satima dogodio se pokušaj razbojništva u prodavaonici u  mjestu Tugare. Policijski službenici su ubrzo pronašli i u  službene prostorije policije doveli tri osobe ( maloljetnika,  20-godišnjaka i 21-godišnjaka).

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su samostalno i zajednički  osim spomenutog kaznenog djela od 17. prosinca 2020. do 23. siječnja 2021.  počinili još  sedam kaznenih djela razbojništava u trgovine  i to na način da su tri  puta prijetili nožem, a u pet događaja uputili prijetnju pištoljem, za kojeg je utvrđeno da se radilo o plastičnoj replici. U posljednjih mjesec dana ostvarili su obilježja ukupno osam kaznenih djela pokušaja razbojništva i razbojništva i to jedno na omiškom području, tri na području Splita, tri  na području Solina i  jedno na području Trogira., a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 30 tisuća kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv svih osumnjičenih je u svezi navedenih kaznenih djela  podnijeto posebno izviješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Razbojništvo  u Splitu

 Jutros, 25. siječnja 2021. oko 8,30 sati u prostorije pošte u Odeskoj ulici u Splitu ušla je za sada nepoznata osoba i uz prijetnju pištolja uposlenici otuđila novac, nakon čega se udaljila.. Na mjestu događaja policijski službenici  obavljaju očevid, te se traga za počiniteljem.

 Razbojništvo u Podstrani

 Dana  22. siječnja 2021. u večernjim satima na području Podstrane  nepoznati počinitelj je uz prijetnju noža  uposlenici kioska otuđio novac. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

 Sumnjiči se za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom i utvrdili sumnju da je  tijekom 2019. kao zaposlenik trgovačkog  društva u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi sa skladišta navedenog poduzeća prisvojio  razne robe u iznosu od oko 767 tisuća kuna, te da je davao lažne naloge financijskoj službi da se na račune dobavljača avansno za buduću isporučenu robu isplati iznos od oko 130 tisuća kuna koji iznos je potom osobno preuzeo  i  protupravno ga  prisvojio za sebe. Na taj način je oštetio spomenuto trgovačko društvo za  iznos viši od 897 tisuća kuna. Zbog sumnje  u počinjenje  kaznenih djela  Pronevjera i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave protiv njega je  podnesena posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom proteklog vikenda  provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano  je ukupno 360 prekršaja od  kojih izdvajamo 24 za alkohol, 61 za prekoračenje  brzine, 88 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 28 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom i 6 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirano je osam prometnih nesreća od kojih  sedam s materijalnom štetom. Jedna osoba je  lakše ozlijeđena.

Povezani članci

Back to top button