Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda, dvije prijetnje i jedna teška krađa.

U posljednja 24 sata evidentirane su tri prometne nesreće od kojih je u jednoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena.

Izdvajamo:

Pronađena droga

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom kod kojeg su prije tri dana,12. veljače, u Trogiru pronašli i oduzeli dvije vrećice u kojima se ukupno nalazilo 454 g marihuane. Nakon provedenog istraživanja protiv spomenutog 25-godišnjaka podnijeta je redovnim putem kaznena prijava sukladno čl.190. st.2. Neovlaštena proizvodnja i promet drogama KZ-a.

Sumnjiče se za izlov tune

Policijski službenici Postaje pomorske policije su u subotu 13. veljače provodili akciju usmjerenu na nedozvoljeni izlov tune kada su na otoku Braču u uvali Smrka zatekli 39-godišnjaka i 30-godišnjaka. Prvi je zatečen s dvije tune ukupne težine 76 kg a drugi s jednom tunom težine 40 kg. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su obojica počinili prekršaj u suprotnosti sa odredbama Uredbe Vijeća (EZ)br.1005/2008 i Zakona o morskom ribarstvu, zato što je u športskom i rekreacijskom ribolovu, ribolov plavoperajne tune dozvoljeno obavljati samo na način ulovi i pusti, tako da se ulovljena tuna mora pustiti prije izvlačenja na plovilo. Također su predmetni počinili prekršaj obavljanja ribolova na udaljenosti manjoj od 300 metara od oznake položaja uzgajališta. Od predmetnih osoba oduzet je ribolovni alat-štapovi za lov velike ribe i tri tune. Nadalje, spomenuti sukladno Pravilniku o kriterijima za utvrđivanje naknade šteta počinjenih ribama i drugim morskim organizmima imaju nadoknaditi štetu ribama i morskim organizmima u iznosu od 48.640,00 kuna odnosno 25.600.00 kuna.

Uhićeni neposredno nakon provale u prodavaonicu

U petak 12. veljače u večernjim satima u Splitu je provaljeno u prodavaonicu nakita odakle je otuđeno prijenosno računalo, 400 kn pologa,  crni ruksak, dvoje sunčane naočale i vunene kape. Odmah po dojavi policijski službenici su u neposrednoj blizini zatekli dvojicu muškaraca sa otuđenim predmetima. Uhićeni su i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je podnijeta kaznena prijava redovnim putem za kazneno djelo Teško krađe.

Teška tjelesna ozljeda

Sinoć oko 18.30 sati u Solinu na ulici sukobila su se dvojica muškaraca od kojih je jednom utvrđena teška tjelesna ozljeda nosa. Obojica su privedena u službene prostorije policije i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad  64-godišnjakom koji se sumnjiči kako je u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi sebi i drugima  tijekom 2020. godine na štetu sportskog društva u Splitu  počinio više kaznenih djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Krivotvorenja službenih i poslovnih isprava  na koji način je oštetio društvo za iznos oko  170 tisuća kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button