Vijesti

Policijski bilten SDŽ – 15 dana pritvora jer je upravljao motociklom bez vozačke dozvole koja mu je ukinuta i oduzeta

Odveden na općinski prekršajni sud jer je upravljao motociklom bez vozačke dozvole koja mu je ukinuta i oduzeta

Policijski službenici Postaje prometne policije Split u srijedu, 26. srpnja 2023.godine, oko 01: 28 sati u ulici Domovinskog rata, tijekom obavljanja poslova nadzora i kontrole cestovnog prometa, zaustavili su motocikl kojim je upravljao 23-godišnji muškarac. Policijski službenici su provedenom kontrolom utvrdili da 23-godišnjak upravlja motociklom iako nije imao vidljivo istaknutu registarsku oznaku, te upravlja motociklom bez vozačke dozvole, odnosno  nakon izvršnosti rješenja temeljem kojeg mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola u razdoblju od rujna 2021. do rujna 2023. godine zbog prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova, a prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, te je na taj način ostvario obilježja prekršaja iz članka 244. stavka 1. i  iz članka 286. stavka 12. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog odveden je na Općinski prekršajni sud u Splitu, gdje je usvojen prijedlog policije da mu se odredi zadržavanje zbog dosadašnjeg ponavljanja prekršaja. Sudac je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega je 23-godišnjak predan u Zatvor u Split.

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, dvije prijevare,  pet oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe, sedam krađa i  požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je devetnaest prometnih nesreća od kojih trinaest s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Teško ozlijeđen prilikom pada 

U noći oko 3 sata u mjestu Donji Humac na Braču na otvorenom prostoru  došlo je do pada  20-godišnjeg državljanina Australije koji je prema početnim informacijama pao s ograde koja se urušila. Prevezen je helikopterom u splitsku bolnicu, te su  mu konstatirane teške i po život opasne ozljede.

Otuđen novac

Tijekom 25./26. srpnja u Starom Gradu na Hvaru provaljeno je ambulantu

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button