Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je oštećenje tuđe stvari i tri krađe. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je sedam prometnih nesreća. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Oštećenje tuđe stvari

U subotu rano ujutro u Splitu 39-godišnji muškarac razbio je izo staklo poslovnice banke bacanjem pvc sanduka alkoholne ambalaže. Uhićen je i doveden u policijsku postaju gdje je zadržan do otrježnjenja nakon čega je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Teško ozlijeđeni radnici na građevinskoj skeli

U petak oko 17.00 sati u Trogiru, na gradilištu kuće pri postavljanju krovišta uslijed pucanja drvene građevinske skele dvojica djelatnika, 66-godišnjak i 61-godišnjak su pali sa visine oko sedam metara. U bolnici su im utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život. O radnoj nesreći je obaviješten nadležni inspektorat zaštite na radu. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 473 prekršaja od čega izdvajamo 60 za alkohol, 198 za prekoračenje  brzine, 82 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 34 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 6 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 2 zbog zabrane upravljanja i 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Evidentirano je jedanaest prekršaja koje su  počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“ a koji se odnose na  nedopuštenu koncentraciju alkohola, prisutnost droga ili mjere opreza odnosno zabrane upravljanja. Evidentirane su 22 prometne nesreće od kojih 8 s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su teže i sedam osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo prometnu nesreću koju je izazvao alkoholizirani 64-godišnji vozač osobnog vozila u petak, 7. lipnja oko 14.15 sati u Kaštel Sućurcu na kolniku ulice Putaljski put. Upravljajući osobnim vozilom Opel nije se kretao sredinom obilježene kolničke trake već desnim dijelom uz istočni rub kolnika pri čemu je udario u suhozid. Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 3,34 g/kg, a zbog opasnosti od ponavljanja činjenja prekršaja određena je mjera smještanja do otrežnjenja, a najdulje 12 sati u službenim prostorijama nakon čega je proveden prekršajni postupak i podnijet Optužni prijedlog.

Povezani članci

Back to top button