Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je pet prijetnji, dva nametljiva ponašanja, tri prijevare, računalna prijevara, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađe i tri krađe. U posljednja 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih su u dvije nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Razbojnička krađa

Policijski službenici policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom. Sumnjiči se da je dana 22. ožujka oko 14.30 sati u Kaštel Štafiliću u prodavaonici tijekom pokušaja krađe artikla fizički napao zaposlenicu koja ga je pokušala spriječiti u krađi, a o čemu smo jučer izvijestili. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Razbojničke krađe biti će priveden pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiče se za prijetnju i omalovažavanje policijskih službenika

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 30-godišnjakom koji su u srijedu navečer uhićeni nakon dojave o pucanju u Primorskom Dolcu o čemu smo jučer izvijestili. Provedenim istraživanjem 30-godišnjak se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela Prijetnje iz čl. 139. st. 3. Kaznenog zakona upućene prema policijskim službenicima. Također, uručena mu je i obavijest o počinjenom prekršaju iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga (ZOSZOD). Nadalje, 37-godišnjak je zbog omalovažavanja i vrijeđanja službene osobe uz Optužni prijedlog iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 3. ZOSZOD priveden na prekršajni sud.

Računalna prijevara

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom. Sumnjiči se da je dana 12. ožujka 2021.g. oštetila 21-godišnjakinju koja joj je za torbicu oglašenu za prodaju na internetskim stranicama, uplatila iznos od 3000 kuna. Nakon primljene uplate 35-godišnjakinja nije dostavila prodanu torbicu. Podnijeto je posebno izviješće nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Provala u kuću

Jučer je prijavljena provala u obiteljsku kuću za vrijeme odsutnosti vlasnika na omiškom području odakle je otuđen novac. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.

Povezani članci

Back to top button