Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe, krađa i četiri požara.

U posljednja 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih je u tri nesreće dvije osobe  zadobile lakše tjelesne ozljede, a dvije teže.

Izdvajamo:

Sumnjiči se za tešku tjelesnu ozljedu

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda. Naime, istoga se sumnjiči da je u noći 9. travnja oko 4 sata ispred ugostiteljskog objekta u Splitu fizički napao i teško ozlijedio (fraktura kosti lica) 23-godišnjeg državljanina SAD-a. Slijedi podnošenje prijave.

Sumnjiči se za više krađa

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje na 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena dijela krađe. Naime, istoga  se sumnjiči da je u mjesecu ožujku i travnju ove godine iz prodavaonica unutar trgovačkih centra na području Splita izvršio četiri krađe i to parfema, odjevnog predmeta i raznih drugi artikala. Procijenjena materijalna šteta iznosi oko tisuću eura. Slijedi podnošenje prijave.

Sumnjiči se za tešku tjelesnu ozljedu

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela teška tjelesna ozljeda, Naime istoga se sumnjiči da se 8. travnja 2023.godine pod utjecajem alkohola u obiteljskoj kući nasilnički ponašao prema ženskoj osobi te ju je gurnuo niz stepenice. Ista je zatražila liječničku pomoć, utvrđena joj je teška tjelesna ozljeda (prijelom kuka) i zadržana je u bolnici. Uz kaznenu prijavu 48-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Požar u skladištu

Dana 10. travnja 2023. godine u Srinjinama izbio je požar u skladištu u kojem su izgorjele drvene palete i razne instalacije. Na mjestu događaja izvršen je očevid te je utvrđeno kako je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Procijenjena materijalna šteta iznosi oko 5 tisuća eura. U tijeku kriminalističko istraživanje.

Računalna prijevara

Zaprimljena je prijava 52-godišnjaka koji je oglasio prodaju  mobilnog uređaja, nakon čega mu se javila osoba navodno zainteresirana za kupnju i poslala link kojeg je trebao otvoriti i unijeti bankovne podatke, a sve kako bi mu novac bio uplaćen. Neposredno nakon što je 52-godišnjak otvorio link i upisao bankovne podatke zamijetio je kako mu je s računa skinut novac, te je shvatio da je prevaren. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U cilju informiranja građana i prevencije Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokrenula je preventivnu kampanju SafetyNet-Bitka za sigurnost .

Na internetskoj stranici Policijske uprave splitsko-dalmatinske građani na jednom mjestu mogu saznati sve informacije o raznim vrstama računalnih prijevara. U želji da informacije budu dostupne što većem broju građana na plakatima ove preventive akcije nalazi se i QR code koji omogućuje da se jednostavno, jednim klikom, dobiju sve informacije o vrstama prevara i načinu zaštite.

Tijekom proteklog vikenda sankcionirano ukupno 208 prometna prekršaja

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su tijekom proteklog vikenda i blagdana provodili mjere pojačanog nadzora cestovnog prometa.

Tijekom pojačanih vikend aktivnosti ukupno je utvrđeno i sankcionirano 208 prometnih prekršaja od čega izdvajamo 44 prekršaja nepropisne brzine, 69 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 5 prekršaja nekorištena sigurnosnog pojasa, 2 vozača su sankcionirana jer su vozilom upravljali prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog vožnje tijekom zabrane upravljanja vozilom i 4 vozača jer su upravljali vozilom koje je bilo neregistrirano, odnosno tehnički neispravno.

Tijekom vikenda zabilježeno je ukupno 29 prometnih nesreća, od čega 15 s povrijeđenim osobama ( 7 osoba su zadobile teže ozlijede, a 10 lakše ozlijede).

Povezani članci

Back to top button