Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, tri prijetnje, četiri oštećenja tuđe stvari, pokušaj iznude i tri krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih su u četiri nesreće lakše ozlijeđene četiri osobe, dok je teže ozlijeđena jedna osoba.

Izdvajamo:

 Sumnjiči se za zlouporabu u gospodarskom poslovanju

 Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta postupajući u suradnji s djelatnicima Porezne uprave, Područnog ureda Split, proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom odgovornom osobom trgovačkog društva. Sumnjiči se da je počinio više kaznenih djela iz domene gospodarskog poslovanja na način da je, s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi za sebe, imovinu društva za koje je utvrđeno neplaćanje poreza prodao drugom društvu u svom vlasništvu a da nije izvršeno plaćanje prvom društvu. Prodana imovina društva sastojala se od 15 motornih vozila. Potom je većinu tih vozila prodao trećim osobama i time ostvario imovinsku korist u iznosu većem od 140 tisuća €. Nadalje, neistinitim iskazivanjem prava na odbitak poreza u svrhu umanjenja porezne obveze drugog trgovačkog društva (koje je kupilo vozila) oštetio je proračun RH u iznosu od 28 596 €. U vezi počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Razbojništvo

Jučer smo zaprimili prijavu da je oko 18:40 sati u Splitu, u centru grada grupa mlađih osoba, verbalno i fizički napala dvojicu maloljetnika, stranih državljana. Otuđen im je manji iznos novca i oštećen mobitel. U tijeku je kriminalističko istraživanje događaja.

 

Povezani članci

Back to top button