Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, dvije prijevare, oštećenje tuđe stvari i tri krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća. Jedna osoba je teže, a tri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

U Vrgorcu upravljao vozilom s 3,34 g/kg alkohola u organizmu

Jučer, 5.lipnja oko 11,05 sati u Vukovarskoj ulici u Vrgorcu policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak. Tijekom kontrole utvrđeno je da je upravljao neosiguranim vozilom i da je isteklo važenje prometne dozvole, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je upravljao vozilom s 3,34 g/kg alkohola u organizmu. Isključen je iz prometa, te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zbog utvrđene sumnje da je počinio prekršaje opisane u čl. 199. ( upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i čl.238. ( neregistrirano vozilo i bez važeće prometne dozvole) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te čl.66. iz Zakona o obveznom osiguranju u prometu 47-godišnjak je prekršajno sankcioniran.

Sumnjiči se za krađu iz trgovina

Policijski službenici II.PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je u tri navrata tijekom travnja i lipnja iz trgovina u Splitu otuđio kozmetički aparat i druge artikle. Ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 600 eura, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju u svezi kaznenog djela krađe protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu.

Obavijest o radu upravnih poslova u srijedu 7. lipnja

Služba za upravne poslove u sjedištu PU splitsko-dalmatinske u srijedu, 7. lipnja 2023.godine za poslove preuzimanja izrađenih osobnih iskaznica i putovnica raditi će do 15.00 sati.

Povezani članci

Back to top button