Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je razbojnička krađa, dvije prijetnje, tri oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i šest krađa. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je trinaest prometnih nesreća. Dvije osobe su teže i četiri su lakše ozlijeđene.

Sumnjiči se za provale u osobna vozila

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom koji se sumnjiči da je 2. i 10. lipnja u Splitu, u ulici Kralja Držislava na parkiralištu provalio u četiri osobna vozila iz kojih je otuđio novac. Ukupna šteta nastala otuđenjem novca i oštećenjem vozila pri provalama iznosi nekoliko tisuća kuna. Danas će uz kaznenu prijavu za teške krađe biti predan pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiče se za džepne krađe

Policijski službenici I. policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri državljanke BIH i to 51-godišnjakinjom, 21-godišnjakinjom 23-godišnjakinjom i 31-godišnjakinjom koje se sumnjiče za krađe novčanika iz torbi i ruksaka. Naime, 51-godišnjakinja i 21-godišnjakinja se sumnjiče da su 11. lipnja u Splitu, Obala HNP, stranoj državljanki  otuđile iz ruksaka okopojasnu torbicu u kojoj se nalazio novčanik. Nadalje, 21-godišnjakinja i 31-godišnjakinja se sumnjiče  da 11. lipnja u Splitu, u Hrvojevoj ulici i na Peristilu, dvjema državljankama Japana i državljanki Singapura iz ruksaka otuđile novčanike. Nadalje,  23-godišnjakinja se sumnjiči da je također 11. lipnja u Splitu, Obala HNP i u Hrvojevoj ulici, državljanki Kine i državljanki Singapura iz ruksaka otuđila novčanike. Ukupno otuđen novac iznosi gotovo 30 tisuća kuna. Protiv spomenute četiri državljanke BIH-a podnijeta je kaznena prijava za kaznena djela krađe nadležnom državnom odvjetništvu.

Drska krađa

Jučer je prijavljena drska krađa na štetu 85-godišnjakinje od strane nepoznatog mlađeg muškarca. Naime prethodni dan oko 9.30 sati, u Splitu, u Vukovarskoj ulici prišao joj je nepoznati muškarac i otrgnuo s vrata i otuđio lančić s privjescima. Pričinjena joj je maerijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Traga se za počiniteljem.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button