Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda, prisila prema službenoj osobi, pet oštećenja tuđe stvari i krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih je u četiri nesreće lakše ozlijeđeno osam osoba.

Izdvajamo:

Zatečen s pištoljem

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog posjedovanja oružja bez odobrenja. Naime, policijski službenici su jučer, 25. lipnja 2023. godine u službene prostorije doveli 22-godišnjaka koji je policijskim službenicima predao pištolj i streljivo koje se nalazilo u njegovoj torbi, a za koje nema odgovarajuću dozvolu.  Muškarac je uhićen, oružje i streljivo je od njega oduzeto i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je posjedovao vatreno oružje kategorije B i streljivo  koje je nabavio i držao bez odobrenja za nabavu oružja nadležnog tijela, te s istim nije postupao pažljivo, niti ga držao u ispravnom stanju, već je isto nosio u torbici. Na opisani način 22-godišnjak je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i danas je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Makarskoj.

Sumnjiči se za više krađa parfema

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom. Sumnjiči se da je u počinio tri krađe parfema u dvije trgovine odakle je otuđio šest parfema u vrijednosti 365 €. Podnijeto je posebno izviješće kao nadopuna prethodno podnijetih kaznenih prijava.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button