Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Privedena pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje većeg broja kaznenih djela

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom za koju je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvarila obilježja većeg broja kaznenih djela.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnjakinja u vremenu od 07. ožujka 2022. godine do 10. lipnja 2023. godine kao odgovorna osoba u obavljanju javne ovlasti i to na radnom mjestu doktora medicine dok je radila kao zamjenski liječnik u više ordinacije na području Splita, Solina, Kaštela i otoka Brača, zlouporabila svoj položaj i ovlast za izdavanje posebnih i ograničenih liječničkih recepata, te je ispisala ukupno 165 liječničkih recepata na imena većeg broja osoba i to bez njihovog znanja, dopuštenja i potrebe za primjenom tih lijekova od strane pacijenata, koristeći podatke pacijenata prilikom ispisivanja recepata, a liječničke recepte je u cilju da ih upotrijebi kao istinite ovjeravala pečatima i potpisom iako je znala da ovjerava neistiniti sadržaj jer nitko od pacijenata nije tražio niti im je bio potreban takav lijek i za izdane recepte nije vodila potrebne evidencije, a temeljem takvih krivotvorenih recepata u ljekarnama je predigla veću količinu lijekova koji sadrže djelatnu tvar oksikodonklorid ( oksikodon) i somatropin.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje danje 47-godišnjakinja ostvarila obilježja kaznenih djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“ opisano u čl. 291. st. 2. Kaznenog zakona u stjecaju sa kaznenim djelima „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ opisano u čl. 279. st. 1. Kaznenog zakona te kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ opisano u čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu“ opisano u čl. 191.a. st. 1. Kaznenog zakona, te je sinoć uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.

Provaljeno u kuću

Jučer je prijavljena provala u kuću u mjestu Stomorska na Šolti u koju je provaljeno tijekom nekoliko posljednjih dana. Iz kuće je otuđen novac i razni nakit. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button