Vijesti

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda, oštećenje tuđe stvari i tri krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je osam prometnih nesreća od kojih je u jednoj nesreći jedna osoba od posljedica ozljeda preminula, dok su u tri nesreće tri osobe teže i tri lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Zadobili tešku tjelesnu ozljedu

U petak, 29. rujna oko 20:30 sati u Stobreču, ispred ugostiteljskog objekta 28-godišnjaku su prišla dvojica muškaraca i fizički ga napali udarajući ga rukama u predjelu glave nakon čega su se udaljili. Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć u bolnici gdje je utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u predjelu oka. U tijeku je kriminalističko istraživanje i traganje za počiniteljima.

Nadalje, sinoć oko 20:30 sati u Arbaniji je došlo do verbalnog te potom i tjelesnog sukoba između dvojice muškaraca uslijed čega je 52-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu u predjelu glave, te je zadržan u bolnici. Muškarac koji se dovodi u vezu s napadom je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Tijekom vikenda sankcionirano 390 prometnih prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je 390 prekršaja od kojih izdvajamo 102 za prekoračenje  brzine, 45 prekršaj za alkohol, 49 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 20 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 2 prekršaja za zabranu upravljanja. Utvrđena najveća koncentracija alkohola iznosila je 2,14 g/kg.

Zabilježeno je 25 prometnih nesreća od kojih je jedna s poginulom osobom i devet nesreća s ozlijeđenim osobama. Tri osobe su teže dok ih je deset lakše ozlijeđeno.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button