Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je pronalazak droge, teške tjelesne ozljede, tjelesna ozljeda, prijevara, tri oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i šest krađa. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je deset prometnih nesreća. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvojeno:

Ozlijeđeni u fizičkom sukobu

Sinoć oko 19.00 sati u Splitu, zbog spora oko mjesta parkiranja, 66-godišnjak je drvenom letvom udario 61-godišnjaka, 59-godišnjakinju i 33-godišnju trudnicu u prisutnosti dvoje djece. Svi sudionici su liječnički obrađeni te je 61-godišnjaku utvrđena teška ozljeda u vidu prijelom prsta ruke, 59-godišnjakinji prijelom kosti šake i 33-godišnjakinji prijelom ruke, dok su 66-godišnjaku utvrđene lakše tjelesne ozljede u vidu podljeva. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Sumnjiči se za više krađa bankovnih kartica

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom koja se sumnjiči za više kaznenih djela krađe bankovnih kartica. Otuđene kartice koristila je na prodajnim mjestima u Splitu čime je vlasnicima kartica pričinila ukupnu materijalnu štetu u iznosu od 40 tisuća kuna.  Uz kaznenu prijavu za krađe predana je pritvorskom nadzorniku.

Preprodavala amfetamin-speed i uzgajala marihuanu

Jučer su policijski službenici Službe kriminaliteta droga zatekli su 48-godišnjakinju sa 2 g speeda i 2,8 g marihuane. Uhićena je i tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi na području Kaštela. Pronađeno je 225g speeda, digitalna vaga i u vrtu 12 komada stabljika marihuane različitih visina, od 30-80 cm. Danas će uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama biti predana pritvorskom nadzorniku.

Narušavali javni red i mir

Jučer poslijepodne oko 16.15 sati u Splitu, u ulici Put Skalica u dvorištu osnovne škole veći broj mlađih pripadnika navijačke skupine narušavali su javni red i mir verbalnim povicima, nakon čega su razvili transparent. Za to vrijeme u dvorištu su se nalazila djeca nižih razreda škole koja su se vidno uznemirila i uplašila. Izlaskom na mjesto događaja u neposrednoj blizini zatečena su tri muškarca, 28-godišnjak, 27-godišnja i 25-godišnjak, koja se dovode u vezu s događajem te su uhićeni i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje. Danas se sva trojica uz Optužni prijedlog u vezi počinjena prekršaja iz čl.6. ZOPPJRM-a  dovode pred nadležni Prekršajni sud. Uz navedeni prekršaj, 27-godišnjak se sumnjiči i za počinjenje prekršaja iz čl.7. i čl.11. Zakona o javnom okupljanju. Kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje u cilju utvrđivanja ostalih sudionika narušavanja javnog reda i mira.

Ozlijeđeni na ulici

Jutros oko 4.45 sati u Splitu u ulici Prilaz braće Kaliterna i Preradovićevo šetalište došlo je do narušavanja javnog reda mi mira. Trojica muškaraca, strani državljani, prevezeni su u bolnicu od kojih su dvojici utvrđene lakše tjelesne, dok je jedan odbio liječničku pomoć. U policijskoj postaji sa navedenim stranim državljanima obavlja se obavijesni razgovor. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja i pronalaska počinitelja.

Povezani članci

Back to top button