Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, jedanaest prijevara, računalna prijevara,  tri oštećenja tuđe stvari, teška krađa, dvije krađe i požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je osam  prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Izdvajamo:

U Splitu zaplijenjeno  skoro 4 i pol kilograma marihuane

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 35-godišnjakom provedenim zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, prethodno je na ulici zatečen  24-godišnjak od kojega je  oduzeto 120 grama droge marihuane koju je dragovoljno izručio, dok je temeljem naloga suda obavljena pretraga stana i drugih prostorija koje obojica koriste na splitskom području kojom prilikom je  pronađeno i oduzeto ukupno 4425,7 grama droge marihuane i vaga za precizno mjerenje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te su predani policijskom pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiče se za krađe

Policijski službenici II. PP dovršili su kriminalističko  istraživanje nad dvije 19-godišnjakinje i 20-godišnjakinjom. Sumnjiče se da su  od veljače do kolovoza 2023. počinile ukupno sedam krađa iz prodavaonica na području Splita. Tom prilikom su otuđeni razni kozmetički artikli, a počinjena materijalna šteta se procjenjuje na više od  2 tisuće eura. U  svezi kaznenog  djela krađe protiv njih je podneseno posebno izviješće  nadležnom državnom odvjetništvu.

Provala u ugostiteljski objekt u Splitu

Tijekom večeri  9.listopada provaljeno je u ugostiteljski objekt u ulici Josipa Jovića u Splitu. Tom prilikom je otuđen novac i razni  inventar, a počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 350 eura. Policijski izvidi su u tijeku.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button