Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, dvije prijevare, tri računalne prijevare, tri oštećenja tuđe stvari i tri teške krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je osam prometnih nesreća od kojih je u pet nesreća jedna osoba teže dok su četiri lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Računalna prijevara

Jučer je prijavljeno kazneno djelo računalne prijevare kojim je oštećen 63-godišnji muškarac. Naime, prethodno je putem internetske platforme oglasio prodaju kolekcionarske figure nakon čega je na svoj mail primio poruku nepoznate osobe navodno zainteresirane za kupnju koja je od njega zatražila da upiše svoje bankovne osobne podatke što je i učinio. Nedugo potom dobio je putem Internet bankarstva poruku da je njegov bankovni račun terećen za iznos od gotovo 900 eura te je shvatio da je prevaren. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te nadalje da svoje osobne podatke ne ustupate nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

U cilju informiranja i savjetovanja građana o sigurnosti na internetu i posebno računalnim prijevarama, Policijska uprava splitsko-dalmatinska provodi projekt naziva „SafetyNet-Bitka za sigurnost“  jer želimo da 2023.godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta.

Otuđen građevinski alat

Jučer je prijavljena provala na gradilište zgrade u izgradnji u Splitu odakle je otuđeno više komada građevinskog alata i električnog kabela čime je poduzeću u vlasništvu pričinjena veća materijalna šteta. Obavljen je očevid i provodi se kriminalističko istraživanje.

Provala u kuću

Jučer je prijavljena provala u kuću u Omišu a u koju je provaljeno tijekom ovog mjeseca za vrijeme odsutnosti vlasnika. Iz kuće je otuđeno više komada nakita čime je vlasnici pričinjena veća materijalna šteta. Obavljen je očevid i traga se počiniteljem.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button