Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU Splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, teška tjelesna ozljeda, četiri prijetnje, tri prijevare, tri oštećenja tuđe stvari i osam krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je 18 prometnih nesreća od kojih je 11 s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su teže i šest je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Muškarac uhićen zbog razbojništva

Sinoć, nešto poslije 20 sati u Kaštel Novom u obiteljsku kuću u kojoj su se nalazili 53-godišnjak i 19-godišnjak ušao je muškarac koji im je prijetio nožem tražeći novac. Kada je 53-godišnjak predao novčanik muškarac se udaljio. Nadalje, prije ulaska u obiteljsku kuću, osumnjičeni muškarac je na ulici prišao 43-godišnjem vozaču motocikla od kojeg je uz prijetnju nožem zatražio motocikl i novac. Oštećeni se fizički suprotstavio nakon čega se muškarac udaljio. Policijski službenici su oko 22 sata na području Kaštela pronašli i uhitili muškarca koji se dovodi u vezu s počinjenim razbojništvom i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Sumnjiče se za krađe u kampu

Jučer su policijski službenici II. Policijske postaje Split dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakomi 19-godišnjakom. Prvi se sumnjiči da je 7/8. srpnja ove godine  u  kampu iz šatora njemačkih državljana otuđio  dva novčanika s ukupno 2940 kuna dok je  zajedno sa 19-godišnjakom dana 12. srpnja, kao i početkom ovog mjeseca u dva navrata u istom kampu iz šatora  otuđio ukupno četiri novčanika s  ukupno 2600 kuna, na štetu nizozemskih državljana. Nadalje, 20-godišnjak se sumnjiči da je krajem srpnja,  iz skladišta hotela otuđio  ruksak u kojem se nalazio mobitel i bankovne kartice pričinivši štetu u vrijednosti četiri tisuće kuna. Protiv obojice je podnijeto posebno izvješće.

Teška tjelesna  ozljeda

Policijski službenici Policijske postaje Trogir proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom. Sumnjiči se da je dana 8. kolovoza oko 18 sati u mjestu Seget Vranjica fizički napao 54-godišnjaka. Nakon pružene liječničke pomoći oštećenom su utvrđene teške tjelesne ozljede. Protiv 38-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda nadležnom državnom odvjetništvu.

Krađa nakita i novca

Jučer poslijepodne u Splitu u Doverskoj ulici na ulazna vrata stana 76-godišnjakinje prišle su dvije nepoznate žene koje je pustila u stan radi medicinske masaže. Nakon njihova odlaska utvrđeno je da nedostaje zlatni nakit i novac. U tijeku je potraga i kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button