Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, tri prijetnje, računalna prijevara, pet oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe, četiri krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća, dvije osobe su zadobile teže, a dvije osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Ubrzo nakon zaprimljene dojave, policijski službenici uhitili muškarca koji se dovodi u vezu s događajem

Sinoć, 02. siječnja 2024.godine, oko 23 sata, nakon što su zaprimili dojavu da se u objektu na adresi u Splitu upalio alarm, policijski službenici Prve policijske postaje Split su žurno izašli na mjesto događaja i tamo pronašli muškarca koji je započeo bježati kada je uočio da dolazi policija.

Policijski službenici su krenuli za njim, izdali su mu naredbu da se zaustavi, ali muškarac se oglušio na izdanu naredbu i nastavio bježati. Muškarac se pokušao sakriti u žbunju, ali bezuspješno jer su ga policijski službenici uočili i pristupili mu.

U cilju sprječavanju daljnjeg bijega, nad njim su uporabljena sredstva prisile ( tjelesna snaga i sredstva za vezivanje), uhićen je i doveden u službene prostorije. Utvrđen je njegov identitet i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obavljen je očevid, utvrđeno je da je izvršena provala u objekt, a u blizini mjesta događaja policijski službenici pronašli su i alat podesan za izvršenje provale.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

„SafetyNet-Bitka za sigurnost“: investicijska prijevara

Jučer, 02. siječnja 2023.godine, zaprimljena je prijava oštećenog muškarca koji je prijavio da ga je putem elektroničke pošte kontaktirao njemu nepoznati muškarac, koji mu je predložio ulaganje u bitcoin putem aplikacije i obećao zaradu, a od njega je zatražio da se registrira putem linka koji mu je prethodno dostavio, što je oštećeni i učinio. Nakon što se registrirao, oštećeni je utvrdio da mu je s računa podignut značajan iznos novca.

Investicijska prijevara se koristi za osobnih podataka, a time i novca.

Prevaranti će vas kontaktirati putem poziva, maila, društvenih mreža ili neke druge aplikacije za dopisivanje. Lažiraju brojeve i mail adrese. Ponudit će vam isplativo ulaganje, lažno će vam se predstaviti kao investitori, brokeri ili kao neka tvrtka koja se bavi ulaganjima, te će vam ponuditi odličnu priliku za ulaganje i brzu zaradu! Ako vas uspiju nagovoriti na bilo što, tražit će od vas razne osobe podatke, a pomoću dobivenih podataka prevaranti će dobiti pristup vašem računu i ukrast će novac koji imate na njemu.

Ponudi li vam netko iznenada priliku za ulaganje, savjetujemo vam da ne pristajete ili da se barem prije donošenja konačne odluke raspitate i istražite navedenu tvrtku, odnosno da se posavjetujete s neovisnim izvorom. Zapamtite, ako zvuči predobro da bi bilo istina, vjerojatno nije istina

U cilju prevencije ove vrste kaznenih dijela Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokrenula je preventivnu kampanju „SafetyNet-Bitka za sigurnost“. Na stranci Policijske uprave splitsko-dalmatinske možete pronaći informacije o različitim vrstama računalnih prijevara, ali i kako se zaštiti, radi toga informirajte se kako bi izbjegli mogućnost da budete žrtva prijevare.

Razbojništvo u Splitu

Sinoć, 02. siječnja 2023.godine, oko 19:30 sati maskirana osoba je uz prijetnju nožem od djelatnice otuđio novac. Na mjestu događaja je obavljen očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button