Vijesti

Policijski bilten SDŽ

Na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je razbojnička krađa, tri prijetnje, šest oštećenja tuđe stvari i  teška krađa.

Evidentirano je šest prometnih nesreća. Jedna osoba je zadobila  teže i jedna lakše tjelesne ozljede.

Priveden pritvorskom nadzorniku zbog većeg broja imovinskih kaznenih djela

Policijski službenici Policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je tijekom 2023.g. do veljače 2024.godine ostvario obilježja većeg broja imovinskih kaznenih djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je:

  • veljače 2024.godine provalio u prostorije župne kuće iz koje je otuđio novac i nakit,
  • tijekom listopada 2023.godine provalio je u stan na području Omiša iz kojeg je otuđio nakit,
  • tijekom srpnja 2023.godine na području Omiša preko balkona je ušao u stan iz kojeg je otuđio novac i dokumente,
  • tijekom kolovoza 2023.godine  pokušao je provaliti u obiteljsku kuću na području Omiša,
  • tijekom srpnja 2023.godine provalio u stan na području Omiša iz kojeg je otuđio novac
  • tijekom kolovoza 2023.godine provalio u stan na području Omiša iz kojeg je otuđio novac,
  • u ožujku i lipnju  2023.godine u dva navrata ušao je kroz otvoreni prozor u stanove u Omišu iz kojih je otuđi novac

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma, vozila i drugih prostorija koje 30-godišnjak koristi, te su policijski službenici pronašli  dio otuđenog nakita i  jedan dio novca. Također,  pretragom stanja pronađeno je i oduzeto 3,24 grama droge amfetamin radi čega će protiv 30-godišnjaka nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelima je oko 30 tisuća eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 30-godišnjak ostvario obilježja četiri kaznena djela Teške krađe opisano u članku 229. st.1.toč.1. Kaznenog zakona, jedno kazneno djelo Teške krađe opisano u članku 229. st.2 u svezi st.1.toč.1. Kaznenog zakona, jedno Teške krađe u pokušaju opisano u članku 229. st.1.toč.1. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona te dva kaznena djelo Krađe opisano u čl. 228.st.1. Kaznenog zakona.  Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja muškarac  je jučer predan pritvorskom nadzorniku.

U vozilu pronađena marihuana

Policijski  službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom provedeno zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, na splitskom području  obavljena je pretraga osobnog vozila   koje navedeni koristi . Tom prilikom je pronađeno  i oduzeto 746 grama droge marihuane i 0,4 grama droge speed.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 42-godišnjak će se uz kaznenu prijavu predati policijskom pritvorskom nadzorniku.

28-godišnjak se sumnjiči  za počinjenje  više kaznenih djela

Policijski službenici II.PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, provedeno zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela teške krađe i krađe, te krivotvorenja isprave i prijevare  počinjenih na području Podstrane i Splita.

Utvrđena je sumnja da je tijekom siječnja i veljače  provalio  u garažu i spremu odakle je otuđio jedan agregat, dok je sa stubišta obiteljske kuće otuđio bicikl, te iz ugostiteljskog objekta otuđio odjevni predmet. Također se sumnjiči da je u ime druge osobe s jednim teleoperaterom sklopio ugovor i uzeo dva mobitela.  Ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na  više od dvije tisuće eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Razbojnička krađa u Splitu

Jučer, 08. veljače u poslijepodnevnim satima u prodavaonicu u  Tolstojevoj ulici u Splitu  ušao je muškarac i otuđio  alkoholna pića. Nakon što ga je uposlenica  pokušala zaustaviti  odgurnuo ju je i udaljio se. Međutim ubrzo, u blizini mjesta događaja policijski službenici su ga pronašli i uhitili, te je nad njim  u tijeku kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button