Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Pokušaj provale u stan u Sinjskoj ulici u Splitu: dovršeno kriminalističko istraživanje

Postupajući po zaprimljenoj prijavi pokušaja provale u stan u Sinjskoj ulici u Splitu 25. lipnja, policijski službenici su pronašli dvije ženske osobe, koje se dovode u svezu s kaznenim djelom. Utvrđeno je da se radi o 27-godišnjoj hrvatskoj državljanki i 20-godišnjoj državljanki Italije. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, te je protiv njih podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe u pokušaju.

Izdvojeno:

26-godišnjak osumnjičen za razbojništvo

Policijski službenici II. Policijske postaje Split su dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 24. lipnja oko 21.15 sati ušao u trgovinu u ulici Put Pazdigrada u Splitu, te prijeteći nožem djelatnicima otuđio novac u iznosu od 4350 kuna. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva. Doveden je pritvorskom nadzorniku.

Podnesena kaznena prijava protiv muškarca osumnjičenog za napad na dvije osobe

U Policijskoj postaji Vis je provedeno kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom, osumnjičenog za napad na 45-godišnjakinju i 21-godišnjaka u Komiži, o čemu smo jučer izvijestili javnost. Naknadnom liječničkom obradom je utvrđeno da je 21-godišnjak lakše ozlijeđen, odnosno da se ne radi o teškim ozljedama kako je to konstatirano u početku. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 49-godišnjaka je podnesena odgovarajuća kaznena prijava i doveden je pritvorskom nadzorniku.

Pronađena marihuana i streljivo

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski su dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, kod kojeg su jučer na imotskom području obavili pretragu kuće i osobnog vozila, te pronašli 0,9 grama marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje i 38 komada pištoljskog i puščanog streljiva. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesen odgovarajući Optužni prijedlog nadležnim Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o oružju.

Povezani članci

Back to top button