Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, teška tjelesna ozljeda, dvije  prijevare, pet oštećenja tuđe stvari, tri  teške krađe i tri krađe.

U posljednja 24 sata evidentirano je jedanaest prometnih nesreća od kojih su u četiri nesreće tri osoba teže i tri  lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

U sukobu ozlijeđena jedna osoba

Na Trgu braće Radić u Splitu 20-ak minuta nakon ponoći  došlo  do sukoba dvije skupine mlađih stranih državljana Švedske i Norveške. Na mjestu događaja zatečeno je osamnaest stranih državljana u vidno  alkoholiziranom  stanju i dovedeni su u službene prostorije policije i nad njima je u tijeku istraživanje. Jedan sudionik događaja je zadobio tjelesnu ozljedu nos koja je okarakterizirana kao teška, te mu je pružena liječnička pomoć.

Prijavljeni za prekršaje i kazneno djelo

Policijski službenici PP Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje su 2.srpnja verbalno i fizički  sukobile na području Trogira, te je  59-godišnjak  zadobio teške ozljede.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz optužni prijedlog  59-godišnjak i 62-godišnjak su dovedeni na općinski prekršajni sud, dok je protiv 32-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Provaljeno u stan u Splitu

Jučer tijekom dana provaljeno je u prostorije stana na Mejašima  u Splitu. Otuđen je električni romobil i novac. Počinjena materijalna šteta se cijeni na više od 6 tisuća eura, a policijski izvidi su u tijeku.

Narušavanje javnog reda i mira na području Kaštela

Jučer u večernjim satima, oko 20,50 sati  na parkiralištu Zračne luke u Kaštelima muškarac je na naročito drzak i nepristojan način narušavao javni red i mir. Utvrđeno je da se radi o 41-godišnjaku koji će biti prekršajno sankcioniran zbog  sumnje da je počinio prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

Četiri osobe prekršajno sankcionirane zbog „glisiranja“

Jučer, 03. srpnja 2024.godine policijski službenici Postaje pomorske policije Split tijekom obavljanja poslova na moru u vremenu od 10 do 16 sati na području akvatorija Hvara i Visa sankcionirali četiri osobe zbog tako zvanog „glisiranja „. Utvrđeno je da su vozili glisere i gumenjake  na udaljenosti 50 metara od obale ne poštujući odredbe Pravilnika. Policijski službenici su ih prekršajno sankcionirali izricanjem novčanih kazni.

Pravilnikom o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske, te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometnom, te Pravilnikom o izmjenama i dopunama normirano je da motorne brodice  i brodice na mlazni pogon ( skuteri, jet ski, brodica na zračnom jastuku i slično) mogu ploviti s hidrodinamičkim uzgonom, odnosno glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem nije zabranjeno glisirati.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button