Vijesti

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije teške tjelesne ozlijede, dvije prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari i šest krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je osam prometnih nesreća od kojih su u tri nesreće tri osobe lakše, a jedna teže ozlijeđene.

Sumnjiči se za tešku krađu i krađu u pokušaju

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe i krađe u pokušaju. Naime, istog se sumnjiči da je zajedno i dogovorno s  još dvije osobe dana 4. srpnja 2024. godine u mjestu Srinjine došao do obiteljske kuće, te su dvojica od njih razgovarali s vlasnicom  kako bi joj odvratili pozornost dok je jedan od njih izvršio provalu u kuću, odakle je otuđen novac, nakit i bankovna kartica.

Također, iste se sumnjiči da su dana 4. srpnja 2024.godine na području Podstrane kroz prozor pokušali ući u kuću, ali kada su vidjeli vlasnicu pobjegli su.

Odmah po saznanju za događaje, policijski službenici pokrenuli su intenzivno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem 28-godišnjaka, a također je poznat identitet druge dvije osobe koje se dovode u svezu s događaje te se za istima poduzimaju mjere traganja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je novac i nakit za koji se sumnja da potječe od kaznenog djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Bacio nož na muškarca

Jutros oko 2.45 sati, na trogirskom području, ispred ugostiteljskog objekta, nakon što je muškarac upozorio 33-godišnjaka na ponašanje, 33-godišnjak je verbalno napao muškarca te potom otišao u ugostiteljski objekt uzeo nož koji je bacio u smjeru istog. U događaju je muškarac zadobio reznu ranu na ramenu koja je okarakterizirana kao lakša tjelesna ozljeda. 33-godišnjak je uhićen te je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola, smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega će se nad istim provesti kriminalističko istraživanje.

U dva odvojena slučaja tri osobe ozlijeđene

Sinoć oko 23.45 sati zaprimljena je dojava kako je više osoba napalo muškarca na gatu sv. Duje u trajektnoj luci u Splitu. Izlaskom na mjesto događaja zatečen je ozlijeđeni 69-godišnjak i četvorica stranih državljana i to 24-godišnji državljanin Maroka te trojica državljana Belgije koji su dovedeni u službene prostorije policije. 69-godišnjaku je pružena liječnička pomoć, utvrđena mu je teška tjelesna ozljeda glave te je otpušten iz bolnice. Nad 24-godišnjakom u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ozlijedio 69-godišnjaka dok je nad trojicom državljana Belgije dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također sinoć oko 22.20 sati u Split u Hrvojevoj ulici nepoznata osoba fizički je napala 44-godišnjaka i 29-godišnjakinju. Kod 44-godišnjaka je utvrđena teška tjelesna ozljeda nosa dok je 29-godišnjakinja zadobila lakšu tjelesnu ozljedu. U tijeku kriminalističko istraživanje.

U Baškoj Vodi s parkiranih vozila otuđeni dijelovi

U periodu od 05./06. srpnja na makarskom području u mjestu Baška Voda  s  više parkiranih osobnih vozila demontirana su i otuđena  stakla-zrcala bočnih retrovizora, te prednji znak sa senzorom ili kamerom. Počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 9 tisuća eura, a policijski izvidi su u tijeku.

Otuđena zastava nogometnog kluba

Dana 05. srpnja oko 21.50 sati u Podstrani na terasi kuće za odmor, više maskiranih osoba napalo je  deset državljana Njemačke pri čemu su im otuđili zastavu nogometnog kluba. Kod tri državljanina Njemačke utvrđene su lakše tjelesne ozlijede, u tijeku kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button