Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je pet oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe, trinaest krađa i požar. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je deset prometnih nesreća. Jedna osoba je smrtno stradala. Tri osobe su teže, a osam osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvojeno:

Sumnjiče se za krađu na štetu dvije  strane državljanke

Policijski službenici I. Policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakinjom i 21-godišnjakinjom. Sumnjiče se da su 7. srpnja u Splitu  počinile dva kaznena djela krađe  na štetu  državljanke Njemačke i  državljanke Kine kada su od njih iz  torbe otuđile novac. Kod njih je pronađen i oduzet dio otuđenog  novaca, a zbog sumnje da su počinile navedeno kazneno djelo protiv njih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zaplijenjena marihuana

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom. Obavljenom pretragom doma i drugih prostorija koje navedeni koristi na  području Kaštela pronađeno je i oduzeto 15 stabljika indijske konoplje, visine  od 35 do 65 centimetara, te  jedna PVC vrećica s ukupno 175 grama  droge marihuane. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Sumnjiči se za prijetnje i tešku tjelesnu ozljedu

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad  33-godišnjakom koji se sumnjiči da je 24. lipnja na području Resnika uputio  prijetnje  28-godišnjaku. Nadalje se  sumnjiči  da je 2. srpnja  također na području Resnika teško ozlijedio 37-godišnjaka Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela  predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Razbojničke krađe u Splitu

U Splitu 6. srpnja u noći oko 4 sata  dok se nalazio u  ulici  Preradovićevo šetalište  24-godišnjem državljaninu Venezuele prišlo je nekoliko   nepoznatih muškaraca. Tom prilikom su od njega otuđili ruksak i fizički ga napali, te je zadobio   lakše ozlijede. Počinjena materijalna šteta se cijeni na oko tisuću kuna, a policijski izvidi su u tijeku.

Nadalje, 5. srpnja oko 13 sati u prodavaonicu u Osječkoj ulici u Splitu ušao je nepoznati muškarac i iz kase otuđio novac. Tom prilikom je odgurnuo uposlenicu i pobjegao. Policijski izvidi su u tijeku.

Zadobili  ozlijede

U noći  06. srpnja oko 4 sata na ulici  u Makarskoj fizički je napadnut 27-godišnjak od strane nekoliko za sada nepoznatih osoba. Zadobio je lakše tjelesne ozlijede( posjekotine i ogrebotine na ruci). Radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja provodi se  kriminalističko istraživanje.

Dana 4. srpnja  na području Srinjina u poslijepodnevnim satima teške tjelesne ozlijede ( glave) zadobio je 42-godišnjak. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Sumnjiče se za teške krađe

Policijski službenici PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika. Sumnjiče se da su tijekom travnja na području Imotskog provalili u dva ugostiteljska objekta i jedan ured kojom prilikom su otuđili novac. Nadalje jedan od njih se sumnjiči da je tijekom svibnja  provalio u kuću i oštetio vrata jedne ustanove.  Protiv njih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Close