Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije teške tjelesne ozljede, tri prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari i osam krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je jedanaest prometnih nesreća. Dvije osobe su teže i dvije lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Zapljena droge u Splitu

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom provedenim zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i prometa drogama. Tijekom kriminalističkog  istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje navedeni koristi na splitskom području. Tom prilikom je pronađen i oduzet 231,5 gram marihuane, 11,2 grama hašiša, 15,5 grama kokaina i  230 komada tableta „ecstasy“. Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

Posada Sv.Dujma  pružila pomoć u havariji jedrilice kod Visa

Nakon što je u noći  oko 3 sata zaprimljena dojava MRCC  Rijeka   da se kod otočića Ravnika kod otoka Visa  nasukala jedrilica sa stranim državljanima odmah je  u pomoć krenula posada policijskog  službenog plovila Sv. Dujam. Dolaskom do mjesta havarije zatečena je jedrilica na kojoj su se nalazila  četiri  državljanina Velike Britanije i jedan državljanin Italije. Nitko nije ozlijeđen, a osobe su  prekrcane na službeno plovilo,te je  jedrilica  uzeta u tegalj  do luke Vis.

Zadobili ozljede u Žrnovnici i Solinu

U noći 9. srpnja oko 1,20  u ugostiteljskom objektu na području Žrnovnice došlo je do fizičkog sukoba  u kojem je 38-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu ( na glavi). Pružena mu je liječnička pomoć, nakon čega je pušten, a osoba za koju se sumnja da je sudjelovala u sukobu  dovedena je  u prostorije policije i zadržana do prestanka  djelovanja opojnog sredstva ( alkohola), te će se provest kriminalističko istraživanje.

Sinoć oko 23,25 na ulici na području Solina zatečena je ozlijeđena 38-godišnjakinja koja je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u splitsku bolnicu. Konstatirane su joj teške tjelesne ozljede , te je hospitalizirana. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja.

Drska krađa

Jučer poslijepodne u Splitu  59-godišnjoj državljanki Francuske na ulici, s leđa su  prišle dvije nepoznate osobe i od nje otuđili torbicu s dokumentima i novcem. U tijeku su policijski izvidi.

Povezani članci

Back to top button