Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, pokušaj razbojništva, pronevjera, prijetnja, četiri  oštećenja tuđe stvari, teška krađa i  trinaest krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je devet prometnih nesreća od kojih dvije s materijalnom štetom. Dvije osobe su teže, a sedam  lakše ozlijeđeno.

Izdvojeno:

Razbojništvo u Splitu

Sinoć  oko 23,30 sati  u parku   (raskrižje ulica Matice hrvatske i Slobode) u Splitu  nepoznati muškarac prišao je 25-godišnjoj  državljanki Kanade  i uz prijetnju  drvenog štapa koji je držao u ruci  od nje otuđio novac. Policijski izvidi su u  tijeku.

Sumnjiči se  za lažnu uzbunu

Policijski službenici Policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom. Naime, nakon što je  na omiškom području u mjestu Zakučac  20. kolovoza oko 00,15 sati uočen motocikl u prometnom prekršaju  policijski službenici su ga pokušali zaustaviti,  na što se isti oglušio i dao u bijeg. Predmetni motocikl naknadno je pronađen uz cestu, a u 3,40 zaprimljena je obavijest Doma zdravlja da je jedna osoba  telefonskim putem zatražila liječničku pomoć zbog ugriza zmije, te je utvrđeno da se radi o navedenom 24-godišnjaku. Radi spašavanja i pružanja pomoći na teren su osim liječničkog tima upućeni pripadnici HGSS-a i vatrogasci. Nakon što je pronađen, obavljen je  liječnički pregled  kojom prilikom nisu pronađeni tragovi koji potvrđuju da se radi o ugrizu zmije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 24-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje  kaznenog djelo lažna uzbuna, uz kaznenu prijavu  predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom koji se sumnjiči da je  20. kolovoza  u stanu u Splitu prijetio i  teško ozlijedio 40-godišnjakinju. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnja i  teška tjelesna ozljeda  predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Pokušaj razbojništva

U noći oko 00,15 u Kvaternikovoj ulici u Splitu, za sada, nepoznati počinitelj prišao je trojici državljana  Vijetnama, te od njih  prijeteći drvenim predmetom  zatražio novac, a nakon što su mu odbili dati novac  jednog od njih je udario  i nanio mu lakšu ozljedu nakon čega je pobjegao. Policijski izvidi su u tijeku.

Pronađena droga

Policijski službenici II. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom kod kojega je prethodni dan u prostorijama stana  kojeg  koristi na splitskom području   pronađeno i oduzeto ukupno  7,4 gram droge marihuane, 4,8 gram  droge kokain i 144 tablete  droge ecstasy. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Back to top button