Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – 34-godišnjak počinio osam kaznenih djela

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su četiri prijetnje, nedozvoljena trgovina, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, četiri prijevare, tri oštećenja tuđe stvari i sedam krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreće jedna osobe je zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Sumnjiči se za pet razbojništva, jedno razbojništvo u pokušaju, razbojničku krađu i tešku krađu

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela i Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje  u počinjenje pet razbojništva, jedno razbojništvo u pokušaju, razbojničku krađu i tešku krađu. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje kako je spomenuti 34-godišnjak počinio slijedeća kaznene djela:

  • Dana 4. listopada 2023. godine ušao maskiran u kiosk u Splitu te uz prijetnju pištoljem otuđio novac
  • Dana 28. listopada 2023. godine ušao maskiran u kiosk u Solinu te uz prijetnju pištoljem pokušao otuđiti novac
  • Dana 10. veljače 2024. godine ušao maskiran u prostoriju punionice plinom u Solinu te uz prijetnju pištoljem otuđio novac
  • Dana 15. veljače 2024.godine ušao maskiran u prostorije poslovnice za otkup zlata u Splitu te uz prijetnju pištoljem otuđio artikle
  • Dana 17. veljače 2024. godine ušao maskiran u trgovinu u Splitu te uz prijetnju pištoljem otuđio novac
  • Dana 20. veljače 2024. godine ušao maskiran u benzinsku pumpu u Splitu te uz prijetnju pištoljem otuđio novac
  • Dana 21. veljače 2024. godine ušao maskiran s pištoljem u ruci u prodavaonicu u Kaštelima te iz kase za kojom se nitko nije nalazio otuđio novac, a nakon izlaska i iz objekta s ciljem zadržavanja otuđenog novca držeći u ruci pištolj zaprijetio građaninu koji ga je pokušao zaustaviti i spriječiti u krađi nakon čega se udaljio, ali vrlo brzo nakon događaja policijski službenici su uhitili 34-godišnjaka i doveli u službene prostorije na kriminalističku obradu

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je pištolj s pripadajućim streljivom, podkapa s prorezom za oči, dio otuđenog novca i otuđeni artikli.

Uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela, 34-godišnjak je dana 22. veljače predan pritvorskom nadzorniku.

U Solinu pronađen i oduzet amfetamin

Policijski službenici policijske postaje Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

 

Naime,  temeljem naloga suda, jučer je izvršena pretraga doma i drugih prostorija koje koristi spomenuti 34-godišnjak na području Solina te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 69 grama amfetamina i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

 

Uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenih djela, 34-godišnjak će se predati pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button